GRADI SE NOVI AUTO-PUT U SRBIJI: Evo koje krajeve naše zemlje će spojiti "Vožd Karađorđe"

Z.R.

01. 10. 2020. u 14:47

VLADA Srbije donela je juče odluku da se "Koridorima Srbije" dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta "Vožd Karađorđe", koji će spojiti Šumadiju sa istočnom Srbijom.

ГРАДИ СЕ НОВИ АУТО-ПУТ У СРБИЈИ: Ево које крајеве наше земље ће спојити Вожд Карађорђе

Foto D. Novković

Ova saobraćajnica imaće dva kraka, koji će se sa "Miloša Velikog" u Lajkovcu i Koridora 10 kod Mladenovca spojiti u Orašcu, a dalje će voditi preko Topole, Rače, Svilajnca i Despotovca sve do Bora.

Procenjuje se da će nova saobraćajnica biti duga oko 245 kilometara i da će imati sedam petlji, preko kojih će biti povezana sa svim opštinama i gradovima kroz koje prolazi. Prvi korak je izrada planske i projektne dokumentacije. Trasa novog puta je iscrtana na osnovu Regionalnog prostornog plana za područje Šumadijskog, Pomoravskog, Raškog i Rasinskog upravnog okruga.

Prva petlja biće u Orašcu, gde je Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak, a druga u Topoli. Auto-put će prolaziti i kroz Viševac, rodno mesto mesto vožda Karađorđa. Dalje trasa ide kroz Veliku Planu. Odatle će ići u Svilajnac i dalje kroz Despotovac stiže do Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)