PALA CENA NAFTE: Virus korona nije jedini razlog, već i sukob koji drma planetu

Novosti online

27. 07. 2020. u 15:59

CENE nafte su danas u padu, jer su se investitori okrenuli ulaganjima u sigurnu imovinu zbog rasta slučajeva infekcija korona virusom u sveti i napetosti između Sjedinjenih Država i Kine.

ПАЛА ЦЕНА НАФТЕ: Вирус корона није једини разлог, већ и сукоб који дрма планету

Foto: Depozit

Severnomorska nafta “brent” pala je za 20 centi ili 0,5 posto, na 43,14 dolara za barel na trgovanju u 10,00 časova po srednjoevropskom vremenu, dok je cena američke NjTI nafte oslabila za 14 centi ili 0,4 procenta, na 41,15 dolara za barel.

Ipak, “brent” je i dalje na putu da jul okonča s dobitkom vrednosti četvrti mesec zaredom, dok bi za NjTI ovo mogao da bude treći uzastopni mesec rasta zahvaljujući neviđenom smanjenja isporuka iz članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njenih saveznika, uključujući Rusiju, što se pozitivno odrazilo na cene “crnog zlata”.

Proizvodnja je takođe pala u Sjedinjenim Državama.

Potražnja za naftom se oporavlja nakon što je na početku drugog kvartala dotakla dno, mada je oporavak neravnomeran jer produžetka mera zatvaranja u nekim regionima Sjedinjenih Država i drugim delovima sveta ograničava potrošnju.

Investitori takođe nastoje da sagledaju eventualne posledice uragana Hana koji je tokom vikenda pogodio obalu Teksasa. Proizvođači i prerađivači nafte su saopštili da ne očekuju posledice od uragana na poslovanje.

Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!