"IDEMO DALJE, JOŠ BRŽE NEGO DO SADA" Mali: Do 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije

Novosti online

24. 04. 2024. u 13:57

DO 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije, koji su vredni ukupno 17,8 milijardi evra, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

ИДЕМО ДАЉЕ, ЈОШ БРЖЕ НЕГО ДО САДА Мали: До 2027. године уложићемо у 323 пројекта широм Србије

Foto: Printscreen/RTS

- Dakle, nije reč samo o ulaganju u Ekspo kompleks, kao što uporno navodi opozicija, već o ulaganju u sve delove naše zemlje, i to u projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, nauke, obrazovanja… Svi ovi projekti treba da se završe do 2027. godine, kada ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Ekspo 2027.

Foto printskrin

Želeli smo da ovu izložbu iskoristimo kao povod da još više promenimo lice naše zemlje, da poboljšamo kvalitet života građana, da svaki građanin Srbije oseti promene na bolje. Sve to je deo programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“, koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji je upravo to – kvantni skok u budućnost - objavio je Mali na svom Instagram nalogu.

- Osim toga, mi naravno radimo i na drugim važnim projektima koji će se završavati u godinama nakon ove izložbe, kao što su beogradski metro, izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca, izgradnja Prirodnjačkog muzeja… U poslednjih 12 godina promenili smo lice Srbije, završili finansijsku konsolidaciju, krenuli da rastemo, započeli, ali i završili neke važne projekte… Sada idemo dalje, još brže nego do sada - zaključuje Mali.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)