VUČIĆ: Od EU dobijamo 430 miliona evra za prugu Niš-Dimitrovgrad sa obilaznicom

Novosti onlajn

28. 03. 2024. u 13:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot–Sukovo, da ćemo dobiti više novca od EU za taj projekat - oko 430 miliona evra zajedno sa obilaznicom oko Niša.

ВУЧИЋ: Од ЕУ добијамо 430 милиона евра за пругу Ниш-Димитровград са обилазницом

Foto: Tanjug/Aleksandar Ilić

- I sad razgovaramo sa Evropljanima, sa kojima radimo ovu deonicu, biće značajno više novca, sve ukupno zajedno sa obilaznicom oko Niša i sa svim drugim, računam da će to biti negde oko 430 miliona evra. Od toga ćemo dobiti za ovu deonicu Niš–Dimitrovgrad, plus za obilaznicu i za sva ta tri dela o kojima pričamo, oko 108 miliona evra od Evrope, na poklon - rekao je Vučić.

On je dodao da je to veliki novac koji će Srbija dobiti od EU.

- Najveći novac smo dobili, od ukupno 2,775 milijardi evra, koliko je sad procenjeno 610 miliona evra za brzu prugu Beograd–Niš. I stvari se kreću konačno, ja sam uvek nezadovoljan, uvek mislim da može brže, ali to su velike stvari koje menjaju izgled naše zemlje - rekao je Vučić. Naglasio je da će, kada bude gotova brza pruga, moći da se stigne za dva sata i deset minuta od centra Beograda do centra Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (61)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!