NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin

Novosti online

14. 02. 2024. u 12:44

OD DANAS od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evrodizela koštaće 205 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 184 dinara.

НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА У СРБИЈИ: Ево колико ћемо плаћати дизел и бензин

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nove cene goriva ove nedelje su stigle ranije zbog predstojećih praznika, i biće na snazi do sledećeg petka 24. februara.

Praktično, poredeći sa poslednjim cenama od petka, 9. februara, dizel je poskupeo još 3 dinara, a litar benzina je jeftiniji za dinar.

Nafta u svetu u padu

Cene nafte pale su u azijskoj trgovini u sredu nakon što je američka industrijska grupa objavila da su zalihe nafte prošle sedmice porasle više od očekivanog i pošto su investitori obuzdali očekivanja o smanjenju kamatnih stopa od strane američkih Federalnih rezervi.

Fjučersi na Brent pali su za 11 centi, ili 0,13 odsto, na 82,66 dolara po barelu u 04:03 GMT. Fjučersi američke nafte West Texas Intermediate (WTI) oslabili su 3 centa na 77,84 dolara po barelu.

- Oporavak cena nafte prekinut je višom inflacijom u SAD od očekivane, što ima potencijal da odgurne ciklus smanjenja kamatnih stopa, rekao je vođa tima za energetski sektor DBS banke Suvro Sarkar.

(Blic Biznis)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova