"ZAPAD JE SAM POTKOPAO POVERENJE U SOPSTVENE INSTITUCIJE": Oštra poruka iz Kremlja - Rusija gradi novi sistem ekonomskih veza

Novosti online

27. 01. 2024. u 13:59

MOSKVA radi na tome da izgradi novi sistem ekonomskih veza, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za "Vašington post".

ЗАПАД ЈЕ САМ ПОТКОПАО ПОВЕРЕЊЕ У СОПСТВЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: Оштра порука из Кремља - Русија гради нови систем економских веза

Foto: Profimedia

- Rusija gradi novi sistem ekonomskih veza jer se prethodni pokazao kao nepouzdan, lažan i opasan - istakao je Peskov.

U tekstu američkog medija tvrdi se da Moskva navodno namerava da poremeti međunarodni finansijski sistem kojim dominiraju Sjedinjene Američke Države i da iz tog razloga jača veze sa Kinom i Globalnim jugom.

Peskov je to demantovao, ističući da Moskva traži načina da stvori alternativu tom sistemu. On je naveo i da je svojim akcijama Zapad sam potkopao poverenje u sopstvene institucije, bez ikakvog učešća Moskve u tome.

Kao što je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, trenutni finansijski sistem ne može se nazvati idealnim, izbalansiranim niti se može reći da da uvažava interese većine zemalja. 

Naprotiv, ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov naglasio je da je uvođenje sankcija Moskvi potvrdilo nepouzdanost američko-centričnog finansijskog sistema, budući da na ovaj način Vašington samo pokušava da izgladi rastuće kritike na račun neuspeha restriktivne politike Bele kuće. 

Uprkos tome, mnogi, uključujući stručnjake Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, shvataju da nije bilo moguće izazvati kolaps ruske ekonomije i potkopati njenu tehnološku nezavisnost.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!