KASNILO 17 LETOVA: Er Srbija otkazala polaske za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf, uspostavljena pasoška kontrola

Novosti online

21. 01. 2024. u 20:33

Oko 20 časova ponovo je uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu "Nikola Tesla".

КАСНИЛО 17 ЛЕТОВА: Ер Србија отказала поласке за Берлин, Франкфурт и Дизелдорф, успостављена пасошка контрола

Foto: Printskrin Instagram/moj_beo_grad

Do zastoja je došlo nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je obustavljena kontrola usled greške u funkcionisanju službi operatera, prenosi "Telegraf".

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je “do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu” i da “operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali”.

- Danas oko 17 časova  u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije - rekla je Ječmenica.

Ječmenica je rekla da trenutno na aerodromu Nikola Tesla kasni 17 letova Er Serbije, a da je Er Srbija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran -, poručila je pomoćnica ministra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Inače, prema poslednjim podacima o redu letenja na aerodromu Nikola Tesla, kašnjenja ima i u dolasku u Beograd. Kako je navedeno, kasni 18 letova Er Srbije, a Er Srbija je otkazala večerašnje letove iz Berlina, Frankfurta, Budimpešte i Dizeldorfa.

Kasne letovi iz: Zagreba, Beča, Milana, Krakova, Ljubljane, Rima, Istanbula, Venecije, Praga, Ciriha, Bolonje, Kopenhagena, Pariza, Podgorice, Stokholma, Barselone, Amsterdama i Osla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)