DALEKO SMO MI OD BANKROTSTVA: Vučić o državnim rezervama

Novosti online

01. 12. 2023. u 21:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se finansijska moć jedne države ogleda u tome koliko može da pomogne svojim građanima, a da time ne povećava stopu javnog duga u odnosu na BDP, da narodu daje više novca i to je odgovorno ponašanje države.

ДАЛЕКО СМО МИ ОД БАНКРОТСТВА: Вучић о државним резервама

Foto: Printskrin TV Pink

On je komentarišući izjave da "finansijska nemoć države košta 20.000 dinara" rekao da je to finasijska moć, kao i da bi mogli mnogo više da daju novca, ali da mora da se razmišlja o trošenju novca, zbog toga jer ne znamo kakvi su izazovi pred nama.

- Uvek su mogući sukobi, a moguće je da dođe do sukoba u Južnoj Americi, pa može izbiti još jedan sukob negde drugde. Onda će nam kriza biti ne samo u oblasti energetike, već i u mnogim drugim oblastima, koja će biti mnogo veća nego što je danas. I opet će Srbija morati kao država da reaguje, kao što je reagovala tokom koronavirusa, tokom migracija, tokom sukoba u Ukrajini i na različite načine. Tako da, uvek je potrebno da imate dobru rezervu - rekao je predsednik za TV Pink.

On je naglasio da su naše devizne rezerve na istorijskom maksimumu, kao i zlatne rezerve i da na računu Republike Srbije imamo skoro 5 milijardi evra.

- Ne možemo mi da bankrotiramo, tako rečeno. Koliko smo mi daleko od bankrotstva. Ne bih da kažem, mnogo razvijenije zemlje su mnogo bliže bankrotstvu od Srbije, mnogo razvijenije evropske zemlje - rekao je on.

Vučić je rekao da je razgovarao i sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgievom, koja je istakla da je vrlo zadovoljna situacijom u Srbiji.

- U trećem kvartalu naša stopa rasta je bila 3,6 odsto, ukupno mislim 2, 2 odsto do sada, što znači da sa takvim rastom će biti negde 2,6 - 2,7 odsto do kraja godine, malo više od onoga što smo predviđali - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: VELIKO INTERESOVANjE STRANIH MEDIJA - Predsednik Vučić u Dubaiju govorio za brojne svetske medije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (58)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!