KLASIČNA EKONOMSKA PRINUDA: Kina se protivi američkom ograničenju uvoza tri kompanije

Tanjug

29. 09. 2023. u 20:58

KINESKO ministarstvo trgovine izrazilo je danas nezadovoljstvo i saopštilo da se odlučno protivi nedavnom dodavanju tri kineske kompanije na američku listu entiteta u okviru takozvanog Akta o sprečavanju prisilnog rada Ujgura.

КЛАСИЧНА ЕКОНОМСКА ПРИНУДА: Кина се противи америчком ограничењу увоза три компаније

Foto: Printskrin

Portparol ministarstva je rekao da je taj potez, kome, kako je rekao, nedostaje činjenična osnova i transparentnost, klasična ekonomska prinuda, preneo je CCTV.

On je rekao da u Sinđangu, zvanično Ujugurskom autonomnom regionu, koji se nalazi na krajnjem zapadu Kiner, nema prisilnog rada, i dodao da SAD potkopavaju prosperitet i stabilnost regiona, da krše legitimna prava i interese kompanije u Sinđangu i negativno utiču na ljudska prava tamošnjih stanovnika.

-SAD treba odmah da prekinu takvu pogrešnu praksu. Kina će preduzeti neophodne mere i dosledno održavati zakonita prava i interese kineskih firmi, rekao je portparol ministarstva.

Ranije ovo nedelje, isto ministarstvo saopštilo je da su tvrdnje Vašingtona o prinudnom radu Ujgura u pokrajini Sinđang "ogromna laž" kojom se narušava ugled Kine, i da su one sušta suprotnost činjenicama, a nakon što su SAD ograničile uvoz iz još tri kineske kompanije, u pokušaju da eliminišu robu iz američkog lanca snabdevanja, za koju tvrde da produkt prinudnog rada ujgurske manjine u Kini.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove