BLUMBERG: Mask i Zakerberg predvode rast bogatstva na svetskom tržištu

Đ.G.

05. 07. 2023. u 07:33

ŠEF Tesle Ilon Mask i izvršni direktor Mete Mark Zakerberg predvodili su porast bogatstva među najbogatijim ljudima na svetu u prvoj polovini ove godine, izvestio je Blumberg u utorak.

БЛУМБЕРГ: Маск и Закерберг предводе раст богатства на светском тржишту

Foto: Profimedia

500 najbogatijih ljudi na svetu, svi članovi Blumbergovog indeksa milijardera, dodali su ukupno 852 milijarde dolara svom bogatstvu u prvih šest meseci 2023. godine, saopštila je finansijska novinska služba.

Generalni direktor Tesle Mask bio je najveći dobitnik i dodao je 96,6 milijardi dolara svojoj neto vrednosti. Šef Mete Zakerberg je zaradio 58,9 milijardi dolara, prema podacima koje je prikupila agencija.

Bogatstvo dvojice milijardera je povećano usled širokog tržišnog rasta, posebno među tehnološkim akcijama. Nasdak 100 je porastao za 39% u prvoj polovini ove godine, a S&P 500 je porastao za 16% na osnovu onoga što je Blumberg opisao kao „manija investitora zbog veštačke inteligencije“, od čega su imali koristi i Mask i Zakerberg.

To je bilo najboljih šest meseci za milijardere od druge polovine 2020. godine, kada se ekonomija oporavila od pada izazvanog kovidom, primetio je Blumberg.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Mask je od utorka najbogatija osoba na svetu sa neto vrednošću od 247 milijardi dolara. Zakerberg je na devetom mestu sa 104 milijarde dolara, preneo je RT.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE U SVEMIRU - Ruski astronaut Konstantin Borisov na obuci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!