DR PROPAST UPOZORAVA: Kucnuo je zadnji čas, izostanak dogovora narušiće poverenje u dolar na duži rok

Novosti online

24. 05. 2023. u 18:15

PROFESOR emeritus na Poslovnoj školi Stern Univerziteta u Njujorku Nurijel Rubini, ekonomista koji je predvideo finansijsku krizu 2008. godine i tako stekao nadimak "Dr Propast", upozorio je da bi pregovori o izbegavanju neplaćanja američkih obaveza mogli da se oduže, što bi, uz izostanak dogovora oko gornje granice duga, pogodilo finansijska tržišta i narušilo poverenje u dolar na duži rok.

ДР ПРОПАСТ УПОЗОРАВА: Куцнуо је задњи час, изостанак договора нарушиће поверење у долар на дужи рок

Foto Shutterstock

-Možda će dogovor biti postignut u poslednjem trenutku. Ili je moguće da ne postignu dogovor. Ako bude tako, onda će tržište doživeti krah, rekao je Rubini za "Blumberg TV" na marginama Katarskog ekonomskog foruma u ​​Dohi.

Rubini, koji je najpoznatiji po svojim predviđanjima prethodne ekonomske krize, rekao je da će geopolitičke tenzije od Ukrajine do Irana, uz pogoršanje odnosa SAD i Kine, biti veliki izazov za globalnu ekonomiju ove godine.

On smatra da će investitori, pod uticajem viših cena nafte i gasa, verovatno koristiti svoj novac za ulaganja u čijem je fokusu tehnologija, jer su državne hartije od vrednosti postale precenjene.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo