OPŠTINE SE UZDAJU U TURIZAM: Deset gradova i opština završilo strateške planove

S. B.

15. 05. 2023. u 13:53

POLjOPRIVREDA i turizam su delatnosti koje lokalne samouprave prepoznaju kao najveću razvojnu šansu, a zaštitu životne sredine kao prioritet za unapređenje kvaliteta života građana. To su pokazali novi strateški planovi razvoja deset gradova i opština pripremljeni za period do 2030. kojima su definisane mere, kao i sredstva potrebna za postizanje postavljenih ciljeva.

ОПШТИНЕ СЕ УЗДАЈУ У ТУРИЗАМ: Десет градова и општина завршило стратешке планове

Foto S. Babović

Despotovac, niška Palilula, Ivanjica, Kladovo, Loznica, Ljig, Smederevo, Velika Plana i Zaječar planove razvoja uskoro će staviti na javnu raspravu dok je Subotica bila najbrža i svoj strateški dokument usvojila u decembru. Planovi su kreirani uz mentorsku pomoć NALED-a i Balkanskog centra za regulatornu reformu, i u saradnji s Republičkim sekretarijatom za javne politike.

- Posebno mi je drago da smo doprineli unapređenju i transparentnosti strateškog planiranja, kao i većoj participaciji građana koji su kroz radne grupe, odnosno proces konsultacija, učestvovali u oblikovanju planova razvoja koji samim tim odgovaraju njihovim potrebama - izjavio je direktor programa za dobru upravu GIZ Srbija Štefan Hajek. - Nadam se da će tako biti i tokom predstojećih javnih rasprava, i da će svi planovi uskoro biti usvojeni. Uključivanje građana u izradu javnih politika na lokalnom nivou, predstavlja značajan korak u reformi javne uprave na putu ka pristupanju EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)