ZA PREDSTOJEĆE INVESTICIJE POTREBAN SNAŽANA EPS: Nova energetska politika

E.B.T.

09. 05. 2023. u 15:49

SRBIJA do kraja godine treba da usvoji Integrisan nacionalni energetski i klimatski plan, kao i novu Strategiju razvoja energetike. Pored toga, zajedno sa unapređenjem zakonske regulative i usvajanjem liste prioritetnih projekata u energetici, biće zaokružena nova energetska politika koja treba da omogući veću energetsku nezavisnost Srbije i dekarbonizaciju tog sektora do 2050. godine.

ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ПОТРЕБАН СНАЖАНА ЕПС: Нова енергетска политика

Foto Tanjug

Ovo je danas izjavila resorna ministarka Dubravka Đedović tokom razgovora sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice, Arturom Lorkovskim.

- Za realizaciju tog plana potrebna nam je jaka, osnažena nacionalna kompanija "Elektroprivreda Srbije", čija je transformacija u toku, koja će moći da iznese predstojeći investicioni ciklus zajedno sa strateškim partnerima - istakla je Đedovićeva. - Osim nedavno usvojenih izmena Zakona o korišćenju obovljivih izvora energije (OIE), ove godine planirane i izmene Zakona o energetici, koje će omogućiti prenošenje odgovarajućih paketa propisa EU u domaće zakonodavstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna