U VALJEVU PRE GODINU DANA POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC Vučić: Tada su pojedini mislili da je to samo zbog izbora (FOTO)

Novosti online

20. 04. 2023. u 13:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić bio je danas u Valjevu, na otvaranju fabrike nemačke kompanije Bicerba, čiji su temelji postavljeni 8. marta 2022. godine.

У ВАЉЕВУ ПРЕ ГОДИНУ ДАНА ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ Вучић: Тада су поједини мислили да је то само због избора (ФОТО)

Printscreen

-Pre samo nešto više od godinu dana smo položili kamen temeljac u Valjevu, rekao je Vučić i dodao da su tada pojedini mislili da je to samo zbog izbora.

Predsednik je istakao da će ta fabrika biti veoma značajna za ceo Kolubarski okrug i centralnu Srbiju, kao i da će se u Valjevu praviti najbolje vage u svetu.

Vučić je u obraćanju istakao da kompanija Bicerba ima tradiciju dugu više od 150 godina i zahvalio porodici Kraut, kao i svima drugima koji su učestvovali u izgradnji fabrike u Valjevu.

Kazao je da će tu raditi između 300 i 350 radnika koji će imati značajno veću prosečnu platu od prosečne plate u Srbiji, što će značiti i mnogo više novca za Valjevo.

Ovde dolazi još jedna nemačka kompanija, rekao je Vučić i dodao da će za manje od dva meseca biti otvorena još jedna nemačka kompanija u Valjevu.

Istakao je da će za manje od godinu dana biti završena brza saobraćajnica od Lajkovca do Valjeva i da će se stizati do Beograda za 50 ili 55 minuta.

Ostaje nam još da od Valjeva napravimo pravo železničko čvorište, odnosno da obnovimo prugu od Valjeva do crnogorske granice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (524)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)