"TO SU VELIKE STVARI ZA NAŠU ZEMLJU": Vučić - Očekujemo velika potpisivanja, idemo u nove investicije i puteve

Novosti online

01. 04. 2023. u 11:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje danas ceremoniji otvaranja deonice Novi Beograd – Surčin auto-puta "Miloš Veliki“.

ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Вучић - Очекујемо велика потписивања, идемо у нове инвестиције и путеве

Foto: Printskrin/Pink TV

Predsednik je istakao da su sada svi navikli na dobre puteve. Istakao je i koliko je smanjen broj udesa na putu do Čačka - od kada je vožnja Ibarskom magistralom zamenjena auto-putem Miloš Veliki. 

- Sve je mnogo bliže sada za ljude koji idu iz Novog Beograda, Zemuna... Svi ljudi imaju sada veoma lagan pristup - izlaz na Miloš Veliki, to su velike stvari za našu zemlju - rekao je Vučić. 

Kaže da će sada svi ići obilaznicom, pa i on kada ide kod roditelja u Jajince. 

- Ovo nekima za 20 minuta skraćuje put do Čačka. Nije mala stvar - navodi Vučić.

Do Bubanj potoka je biti do juna meseca, kaže Vučić.

- Očekujemo velika potpisivanja, idemo u velike nove investicije i puteve, jer za to ne možete dobiti značajnu podršku spolja. 

Nama predstoje velika otvaranja ove godine, ističe Vučić. 

- Obilaznica oko Beograda, pre Rume, idemo na otvaranje 5,5, km preko Merošine ka Prokuplju, Gračanici, onda otvaramo važnu deonicu za ljude Ruma-Šabac - naveo je predsednik. 

Ostaje još Pakovraće-Požega, kako Vučić kaže, žila kucavica cele Zapadne Srbije. Ubrzo se završava i Kuzmin-Sremska Rača. 

Naveo je da nas očekuje potpisivanje mnogo važnih potpisivanja ugovora po pitanju izgradnje obilaznica. 

- Mi gradimo proporcionalno svojoj veličini najviše brzih saobraćajnica u celoj Evropi, a čak nisma siguran da je samo proporcionalno svojoj veličini.  Stara kineska poslovica kaže "Ako želiš da budeš imoćan prvo gradi puteve". Putevi su ti koji ti donose prednost, sreću i napredak. Putevi su ti koji dovode investitore, bez puteva niko neće da dođe - naveo je Vučić. 

Ističe da su za nas ovo stvari od ključnoj značaja, rezultati koji ostaju iza nas. 

- Ja mislim da je dobro urađena i drenaža i sve - rekao je predsednik. 

Ističe da postoje i pešačka i biciklistička staza. Pokazao je i lokaciju na kojoj će uskoro biti nacionalni stadion i Eskpo centar, novi sajam, kako kaže potpuno novi centar grada. 

- Kada graditeta da vam raste BDP, i to znači da možete da povećavate plate i penzije, kada to stane, kao što je stalo 2005, onda vam je jasno da više ništa ne možete ni da finansirate - rekao je Vučić i istakao da je Srbija ceo ugovor platila iz budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)