DA LI JE PROPAST AMERIČKIH BANAKA UVOD U VELIKU RECESIJU? Ministar Mali siguran - "To je manja regionalna banka, nema posledica za nas"

Novosti online

15. 03. 2023. u 08:48

AMERIČKE vlasti intervenisale su garancijama depozita klijenata Banke Silicijumske doline kako bi povratile poverenje u finansijski sistem nakon kraha te banke.

ДА ЛИ ЈЕ ПРОПАСТ АМЕРИЧКИХ БАНАКА УВОД У ВЕЛИКУ РЕЦЕСИЈУ? Министар Мали сигуран - То је мања регионална банка, нема последица за нас

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Profimedia/Ilustracija

Krah te banke, kao i činjenica da je agencija za procenu kreditnog rejtinga Mudis juče objavila da je stavila šest američkih banaka na spisak za ponovnu analizu zbog potencijalnog smanjenja kreditnog rejtinga, uplašila je mnoge koji smatraju da je ovo početak nove velike recesije.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je u Jutarnjem dnevniku RTS govorio o proceduri za prijave za penzionerske kartice, ističe da se ne slaže sa ocenama da je ovo početak nove recesije.

- Važno je za našu privredu da mi nemamo ni direktne ni indirektne veze sa time, niti će biti ikakvih posledica. Naše banke su stabilne, ceo finansijski sistem je stabilan i likvidan. Da, globalna kriza utiče na našu privredu, ali imamo mehanizme kao država da reagujemo - kaže Mali.

Ministar ističe da je, realno, Banka Silicijumske doline regionalna, manja banka, i da su Amerikanci sami reagovali na pravi način.

- Nikakvih, ni direktnih, ni indirektnih posledica po naš bankarski sistem neće biti - zaključio je on.

BONUS VIDEO: NATO NIGDE NIJE DONEO MIR - Demonstranti u Briselu zahtevaju da se okonča rat u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom