I ASFALT IDE NA RECIKLAŽU: Putarske firme će morati da prilagode poslovanje

S. B.

01. 02. 2023. u 16:09

PRINCIPI cirkularne ekonomije u putnoj infrastrukturi znače višestruku upotrebu građevinskih materijala. Putarske firme veruju da će ekoloski svestan pristup od njih sve više zahtevati kupci i potrošači.

И АСФАЛТ ИДЕ НА РЕЦИКЛАЖУ: Путарске фирме ће морати да прилагоде пословање

PSG

Posebna šansa za njih je reciklaža asfalta, čulo se na "Regionalnoj konferenciji o ekološkim asfaltima" u Privrednoj komori Srbije.

- Pritisak na kompanije da poslovanje prilagode zalenoj agendi, dolaziće i od strane kupaca i potrošača koji takođe ubrzano menjaju svet - istakao je Mihajlo Vesović direktor Sektora za internacionalizaciju PKS. - Privreda ima još nekoliko godina za prilagođavanje, ali taj proces mora početi odmah. Domaće kompanije moraju da prilagode modele poslovanja, jer će to zahtevati njihovi partneri u EU, bilo da su izvršioci ili su uključeni u dobavljačke lance inopartnera. Banke će promeniti svoje metodologije analize rizika zbog ESG standarda, EU taksonomije i drugačijih poslovnih modela kompanija.

Filip Abramović, pomoćnik ministra u Ministarstvu za zaštitu životne sredine istakao je da je u primeni Zelene agende i cirkularne ekonomije važno prepoznati ulogu i značaj reciklaže asfalta kao i da će u narednom periodu ovo ministarstvo raditi na donošenju podzakonskih akata u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna