"NADAM SE DA ĆE GAS DA POTEČE DO KRAJA GODINE" Vučić: Srbija i Bugarska mogu da rade velike i važne zajedničke stvari

Tanjug

01. 02. 2023. u 12:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će gradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske da se završi do oktobra i da gas poteče do kraja godine.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ГАС ДА ПОТЕЧЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ Вучић: Србија и Бугарска могу да раде велике и важне заједничке ствари

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić je na svečanosti povodom početka radovi na izgradnji gasnog interkonektora na bugarskoj teritoriji rekao da Srbija gradi 108 kilometara.

- Veoma sam srećan što sam danas ovde, mnogo mi je drago što sam imao priliku da razgovaram sa predsednikom Radevim o svim važnim pitanjima, nastavićemo u Sofiji i srećan sam da prijatelji kakvi su Srbija i Bugarska mogu da rade velike i važne zajedničke stvari kao što je ovaj interkonektor - rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Bugarske na prijateljstvu koje pokazuje prema Srbiji i poručio da će Bugarska u Srbiji imati odanog prijatelja, dobrog prijatelja i sigurnog prijatelja, i u teškim, a ne samo u lakim i dobrim vremenima. 

- Hoću da se zahvalim vama iz EU na velikoj podršci. Dobili smo 49 miliona evra u grantu i još 25 miliona evra finansira EIB. Bugarska dobija 218 miliona evra. Mi to ne možemo ni da sanjamo da ćemo dobiti za energetsku infrastrukturu, ali biće valjda jednom i za nas Srbe. Mi umemo da poštujemo kada neko daje novac poreskih obveznika - rekao je Vučić.

Očekuje da ćemo, kako je rekao, i jedni i drugi sa obe strane granice da završimo posao do oktobra i da pre kraja godine poteče gas kroz interkonektor.

- Da ne diversifikuemo samo, već i da osiguramo energetsku budućnost za naše zemlje i ceo region - rekao je Vučić.

 

BONUS VIDEO:

PRELEP PRIZOR: Pogledajte kako je izgledala Kula Beograd u čast prvog srpskog prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)