ČEŠKA SE OSIGURALA: Popunila zalihe gasa na 84 odsto

Novosti online

28. 12. 2022. u 23:16

ŠEF Ministarstva industrije i trgovine Češke Jozef Sikela rekao je da su republička skladišta gasa popunjena 84 odsto, a rezerve goriva u republici iznose 2,917 milijardi kubnih metara. m. Ovo prenosi TASS pozivajući se na Češku novinsku agenciju (CNA).

ЧЕШКА СЕ ОСИГУРАЛА: Попунила залихе гаса на 84 одсто

Foto AP

Od prošlog petka rezerve gasa u češkim skladištima povećane su za 42 miliona kubnih metara. Vreme u republi krajem decembra je toplo, omogućava uspešno sprovođenje mera za uštedu potrošnje gasa. Oni deluju zbog problema sa njegovim snabdevanjem, povezanim, kako je agencija navela, sa ruskom vojnom specijalnom operacijom  u  Ukrajini .

U Češkoj je potrošnja gasa u tekućoj grejnoj sezoni smanjena za više od 20% u odnosu na prethodnu sezonu. Republička vlada namerava da ove zime uštedi 800 miliona kubnih metara. m gasa. Ukupan obim skladišta gasa u zemlji je 3,5 milijardi kubnih metara. Ove godine su popunjeni iznad nivoa prethodnih godina.

Ranije je postalo poznato da je Gaspromov izvoz na ključna strana tržišta u 2022. godini skoro prepolovljen , dostigavši najniži nivo od početka veka.

BONUS VIDEO: SJAJNA AKCIJA U VRANjU - Deda Mrazovi, pripadnici GSS, oduševili mališane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK