KAKAV ODGOVOR RUSIJE Peskov: Ovo je reakcija na akcije neprijateljskih zemalja

Novosti online

23. 12. 2022. u 13:57

OGRANIČAVANjE „Gasproma“ da kupuje gas od kompanija koje su u zajedničkom vlasništvu ruske kompanije i evropskih struktura, nije odgovor na to što je Zapad uveo „graničnu cenu gasa“, već na akcije neprijateljskih zemalja, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

КАКАВ ОДГОВОР РУСИЈЕ Песков: Ово је реакција на акције непријатељских земаља

Foto: EPA

„Ne, ovo je odluka koja nije povezana sa tom novinom iz Evrope. To je, zapravo, odgovor na akcije niza neprijateljskih zemalja“, rekao je Peskov.

Prethodno je saopšteno da je novim ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina „Gaspromu“ zabranjeno da kupuje prirodni gas skuplje od regularne cene od kompanija koje se nalaze u zajedničkom vlasništvu ruskog gasnog giganta i nemačke kompanije „Vinteršal dea“ i austrijske kompanije OMV, navodi se u novom ukazu predsednika Rusije.

Putin potpisao ukaz

Podsetimo, „GASPROMU“ je zabranjeno da kupuje prirodni gas skuplje od regularne cene od kompanija koje pripadaju nemačkoj kompaniji „Vinteršal dea“ i austrijskoj kompaniji OMV, navodi se u novom ukazu predsednika Rusije.

Ukaz od 22.12.2022 № 943 „O primeni specijalnih ekonomskih mera u sferi isporuka prirodnog gasa, a u vezi sa neprijateljskim akcijama nekih stranih država i međunarodnih organizacija“ objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI SRBIJE! Najpre o Mundobasketu, a onda i glavna tema: Olimpijske igre Pariz 2024!