RAT U UKRAJINI: Komandant "Ahmata" o klanici u Bahmutu - "Tu su najžešće borbe, Kijev će morati da preda grad" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 12. 2022. u 07:20 >> 00:40

DANAS je 303. dan specijalne operacije u Ukrajini. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je, komentarišući slanje PVO sistema "Patriot" u Ukrajinu, rekao da je u pitanju zastarelo oružje za koje Rusi imaju "protivotrov". Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski juče se vratio u Ukrajinu iz SAD, gde je bio u poseti. On se po povratku sastao sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom, sa kojim je "sumirao godinu koja je donela istorijske izazove zbog rata u punom jeku".

РАТ У УКРАЈИНИ: Командант Ахмата о кланици у Бахмуту - Ту су најжешће борбе, Кијев ће морати да преда град (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Fond "MFTI"/Sila sa Istoka

U Sjedinjenim Državama ismejali nastup Zelenskog u Vašingtonu

Američka novinarka Kendis Ovens ismejala je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog zbog njegovog vojnog oblačenja tokom sastanaka na visokom nivou i važnih zvaničnih događaja tokom nedavne posete  Vašingtonu . O tome je napisala na svom Tviteru.

- Ne mogu da prestanem da se smejem stilu odevanja Zelenskog, kao da je upravo izašao iz rova, takva stalna propaganda mi se nazire pred očima - rekao je Ovens.

Ona smatra da Kijev stilom Zelenskog pokušava da prenese signal da „ukrajinski lider nema vremena da obuče odelo, zauzet je herojskim stvarima“. Istovremeno, kako je istakla novinarka, ovaj političar zaboravlja da podseti publiku da se sve to radi novcem američkih poreskih obveznika.

Ranije je Olga Kovitidi , članica Saveta Federacije sa Krima , pozvala narod Ukrajine da ne precenjuje posetu „mumera“ Zelenskog  Sjedinjenim Državama .

Zelenski je 21. decembra stigao u Vašington, gde se sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i obratio se američkom Kongresu - prenela je Gazeta.

 

Vojske NATO-a isušene sukobom u Ukrajini

Borbe u Ukrajini su „otkrile nedostatke u američkom strateškom planiranju“ i „otkrile značajne praznine“ u vojnoj industrijskoj bazi SAD i NATO-a, objavio je Vašington post u petak. Kako kijevske snage troše više municije nego što Zapad može da proizvede, Pentagon pokušava da se izbori tako što ih obučava da se bore više kao Amerikanci.

- Zalihe mnogih ključnih oružja i municije su skoro iscrpljene, a vreme čekanja na novu proizvodnju projektila traje mesecima, a u nekim slučajevima i godinama - primetio je Post , kao deo narativa o tome kako su SAD usmerile oko 20 milijardi dolara u vojnoj pomoći Kijevu upravo ove godine. Od toga je samo 6 milijardi dolara bilo u novim ugovorima o oružju, dok je ostatak došao iz zaliha Pentagona.

Američki vojno-industrijski kompleks može da proizvede oko 14.000 komada municije za haubice kalibra 155 mm, citira Post sekretara američke vojske Kristin Vormut, dok ukrajinske snage prolaze oko 6.000 dnevno tokom teških borbi.

Američki vojno-industrijski kompleks je „trenutno u prilično lošem stanju“, rekao je za Post Set Džons iz vašingtonskog tink tenk Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS). 

- Zaista smo na niskom nivou… i čak se i ne borimo - rekao je Džons, dodajući da u scenarijima u kojima se SAD suočavaju sa Kinom ili Rusijom u konvencionalnom sukobu, „ne izdržimo četiri ili pet dana u ratu pre nego što nam ponestane preciznih projektila.”

Vašingtonovi saveznici u Evropi su u sličnom stanju, objavio je u četvrtak Volstrit džurnal . Mihal Strnad, vlasnik češkog konglomerata municije, rekao je da Ukrajina prožvaće 40.000 metaka mesečno, dok sve evropske članice NATO zajedno mogu proizvesti 300.000 godišnje - preneo je RT.

 

Zelenski: Ukrajina želi veće prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da će Kijev povećati svoje prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji da bi iskoristio "ogroman ekonomski potencijal" i druge benefite međunarodne saradnje.

On je na skupu diplomata u Kijevu naveo da, pored otvaranja novih ambasada u Africi, Ukrajina takođe ima za cilj osnivanje trgovinskih predstavništva u nekoliko ključnih čvorova na kontinentu, preneo je Rojters.

- To je region gde su naši interesi do sada bili zastupljeni manje nego što nam je potrebno - rekao je ukrajinski predsednik.

On nije precizirao u kojim zemljama će biti otvarane nove ambasade odnosno trgovinske kancelarije, ali je dodao da bi želeo da Ukrajina na kraju bude predstavljena u 30 zemalja na kontinentu.

Britanska agencija napominje da Ukrajina pokušava da okupi afričke zemlje u sklopu borbe protiv Rusije, delom i promovisanjem humanitarne inicijative za žito čime se pomaže u ublažavanju gladi u veoma ranjivim zemljama.

Blokada ukrajinskog izvoza poljoprivrednih proizvoda kroz Crno more izazvala globalnu nestašicu žitarica i đubriva ranije ove godine.

Milioni ljudi su time dovedeni u opasnost od gladi, a dogovor u julu posredstvom Ujedinjenih nacija delimično je ublažio tu pretnju.

 

 

„Bugarsku uvlače u rat“: Radev odbio da stavi veto na isporuke oružja Ukrajini, opozicija negoduje

 

Predsednik Bugarske Rumen Radev odbio je da stavi veto na isporuke oružja Ukrajini. Liderka Bugarske socijalističke stranke, bivša ministarka ekonomije Bugarske Kornelija Ninova obećala je da će njena stranka učiniti sve što je moguće da spreči isporuke oružja Ukrajini.

Načelnik odbrane Bugarske Emil Eftimov danas je najavio početak „logističke operacije o isporuci bugarskog oružja Ukrajini“. Iako je predsednik Rumen Radev izrazio žaljenje zbog toga što su „ljubitelji rata u parlamentu ogromnom većinom doneli odluku o pružanju vojne pomoći Ukrajini“, istovremeno je istakao da je zahtev socijalista da se stavi veto na isporuku oružja Ukrajini – besmislen.

Nakon toga su se socijalisti i poslanici iz stranke Preporod obratili Ustavnom sudu sa zahtevom da se odluka o pružanju vojne i vojno-tehničke pomoći Ukrajini proglasi neustavnom. Liderka Bugarske socijalističke stranke Kornelija Ninova oštro je kritikovala Radeva.

 - Apelujemo na predsednika Radeva – treba da date objašnjenje društvu zašto ste preuzeli rizik da uvučete Bugarsku u rat. Do kraja ćemo se boriti protiv isporuka oružja Ukrajini, jer smatramo da se Bugarska na taj način uvlači u rat - saopštila je Radeva.

Kijevski režim spreman da preda Artjomovsk — komandant jedinice Ahmat

Kijevski režim se sprema da preda Artjomovsk (u Ukrajini se zove Bahmut), najtoplije mesto na celoj liniji fronta, izjavio je u petak komandant komandoske jedinice Ahmat i zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov.

- Trenutno, najtoplije mesto na našem frontu je Bahmut gde naše jedinice rade veoma dobro. Kijevski režim savršeno razume da se njegove trupe odatle potiskuju i da će definitivno biti izbačene i naravno, oni se spremaju i pripremaju stanovnike da će izgubiti ovaj grad - rekao je on za TV kanal „Rosija-1“.

Prema njegovim rečima, bezizlaznu situaciju ukrajinskih jedinica potvrđuje retorika kijevskog režima da je Artjomovsk „za njih besmislen“. Isti pristup su koristili i kada su predali Severodonjeck, Lisičansk, Rubežnoje i druge gradove, istakao je Alaudinov.

Ranije su DPR i LNR u više navrata izveštavale da ukrajinska vojska preraspoređuje dodatne snage na front Artjomovsk, pri čemu ukrajinske trupe trpe značajne gubitke - preneo je TASS.

 

Turski pukovnik o isporuci američkih sistema „patriot“ Ukrajini: Odgovor Rusije biće razarajući

Odgovor Moskve na isporuku američkih protivvazdušnih sistema „patriot“ Ukrajini biće razoran, rekao je za Sputnjik pukovnik u rezervi Oružanih snaga Turske, profesor sa katedre za međunarodne odnose na Američkom univerzitetu Girne na Kipru Sadik Akjar.

- Zelenski je, verovatno, tokom posete Vašingtonu dobio niz instrukcija od Bajdena po pitanju budućeg stava Ukrajine. Kako je i očekivano, strane su se dogovorile o isporuci sistema PVO 'patriot'. Međutim, to će, nesumnjivo, biti propraćeno razarajućim odgovorom Rusije - rekao je Akjar.

Kako je pojasnio, Moskva bi, između ostalog, mogla da raketira vojnu i logističku infrastrukturu istovremeno u nekoliko gradova protivnika ili da proširi napade duž cele linije fronta.

Akjar ističe da su sistemi „patriot“ testirani tokom Zalivskog rata, te da Moskva zna o njima gotovo sve.

- Pomenuti sistemi nemaju nikakvu prednost u odnosu na S-300 ili S-400, koje sa tehničke tačke gledišta porede sa 'patriotima', ali u kombinaciji sa drugima mogu postati glavobolja za Rusiju. U tom slučaju, primarna meta za rusko oružje biće upravo sistemi PVO 'patriot - objašnjava ekspert.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski boravio je ove sedmice u jednodnevnoj poseti SAD. ON se u Beloj kući sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. Američki lider je na sastanku izjavio da će Vašington nastaviti da isporučuje vojnu pomoć Kijevu, između ostalog i sisteme za protivvazduhoplovnu odbranu.

Ranije je Pentagon objavio da je odobren novi paket američke vojne pomoći Ukrajini, vredan 1,85 milijardi dolara, koji obuhvata jednu bateriju protivvazdušnih raketnih sistema „patriot“, rakete „harm“, municiju za višecevne bacače raketa „hajmars“ i drugo naoružanje. Kako je izjavio državni sekretar SAD Entoni Blinken, uključujući i ovaj paket vojne pomoći, SAD su ukupno dale 21,9 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.

 

Putin naredio da se vojsci obezbedi sve što je potrebno

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je šefovima odbrambene industrije da obezbede da ruska vojska dobije sve oružje i vojnu opremu koja joj je potrebna "u najkraćem mogućem roku" za borbu u Ukrajini.

Ruski lider se sastao sa zvaničnicima odbrambene industrije iz cele zemlje u gradu Tuli, centru za proizvodnju ruskog naoružanja.

 

Stoltenberg je optužio Rusiju da „nastoji da zamrzne sukob“ u Ukrajini

 

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg lažno je optužio Rusiju da želi da zamrzne sukob u Ukrajini kako bi pokrenula novu ofanzivu. O tome je pisao u članku za Fajnenšel tajms.

U stvari, u Moskvi su više puta ukazivali na nezainteresovanost ukrajinskih vlasti za pregovore. Štaviše, Kijev je na zakonodavnom nivou uveo zabranu na njih.

- Rusija se nada da će zamrznuti sukob kako bi omogućila svojim snagama da se pregrupisaju, naoružaju i pokušaju da pokrenu novu ofanzivu - rekao je generalni sekretar.

Uoči , Vladimir Putin je, na obraćanju novinarima nakon sastanka Državnog saveta, rekao da Rusija nikada nije odbila pregovore sa Ukrajinom, a vlasti u Kijevu su to sebi zabranile, „što izgleda pomalo neobično, pa čak i čudno“.

Predsednik je naglasio da Moskva ne nastoji da zavrti zamajac ukrajinskog sukoba, već da ga okonča. Prema njegovim rečima, Rusija je uvek bila otvorena za dijalog, ako Kijev sazri pre toga. Istovremeno, zapadne zemlje sve više govore o potrebi da Ukrajina nastavi neprijateljstva, kao i da je snabdeva oružjem i priprema Oružane snage Ukrajine na svojoj teritoriji, dodao je šef države.

Osim toga, Zelenski je u petak naveo glavne zadatke ukrajinske diplomatije u 2023. godini, među njima nema pregovora sa Rusijom za rešavanje sukoba - prnela je RIA.

 

Kličko: Rad elektrotransporta u Kijevu obustavljen zbog nestašice struje

 

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je u Kijevu zbog nestašice struje obustavljen rad celokupnog zemaljskog elektrotransporta, prenosi RIA Novosti .

- Zbog nestašice električne energije, odlučili smo da obustavimo rad kopnenog električnog saobraćaja glavnog grada – tramvaja i trolejbusa. Od sada autobusi saobraćaju na svim pravcima zemaljskog elektroprevoza - rekao je Kličko.

On je istakao da na 126 autobuskih linija u gradu saobraća 440 autobusa. Istovremeno, prema rečima gradonačelnika, radi metro, ​​otvoreno je 50 stanica od 52.

Ranije je ukrajinska nacionalna energetska kompanija Ukrenergo saopštila da ostaju ograničenja u prenosu električne energije u energetskom sistemu  Ukrajine  zbog oštećenja magistralnih mreža.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara saopštio da je odlučio da sprovede vojnu specijalnu operaciju za zaštitu Donbasa kao odgovor na zahtev za pomoć šefova LNR i DNR.

Odluka o sprovođenju operacije bila je povod za nove sankcije protiv Rusije od strane SAD i njenih saveznika.

 

Erdogan: Kontakti i s Rusijom i s Ukrajinom i dalje na najvišem nivou

Turska i dalje održava diplomatske kontakte sa Rusijom i Ukrajinom na najvišem nivou, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa premijerom Holandije Markom Ruteom.

Predsednička kancelarija Turske saopštila je da su teme razgovora bili i bilateralni odnosi Turske i Holandije, kao i regionalna pitanja, prenosi TASS.

Predsednik Turske je tokom razgovora rekao i da trenutni odnosi između Turske i Evropske unije nisu u interesu ni jedne od strana

 

 

Podoljak optužio Iran, Belorusiju i Severnu Koreju za umešanost u rat

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak pozvao je Iran, Severnu Koreju i Belorusiju za njihovu navodnu umešanost u ruski rat u Ukrajini.

Kijev je optužio Teheran da je Moskvi isporučio hiljade svojih dronova koji su korišćeni u  napadima na gradove kao što su Kijev i Zaporožje.

Iran je priznala da je Rusiji isporučila "mali broj" bespilotnih letelica mesecima pre nego što je Vladimir Putin pokrenuo sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu u februaru.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je ranije dozvolio Kremlju da koristi njegovu zemlju kao platformu za slanje desetina hiljada ruskih vojnika u Ukrajinu, dok su ruski ratni avioni poleteli iz beloruskih baza.

 

IAEA: Bezbednosna zona oko NE Zaporožje da se predupredi nuklearna katastrofa

Plan za stvaranje bezbednosne zone oko nuklearne elektrane u Zaporožju pomoći će da se spreči nuklearna katastrofa, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju IAEA.

- Zaustavljanjem granatiranja u i iz zone oko najveće elektrane u Evropi, može se doprineti da se izbegne nuklearna katastrofa - navodi se u saopštenju.

IAEA navodi da iako je područje oko elektrane bilo relativno mirno poslednjih nedelja nakon intenzivnog granatiranja, jasna vojna aktivnost se može uočiti u blizini objekta, a to ukazuje na stalne rizike po nuklearnu bezbednost.

Napad na katoličkog sveštenika od strane SBU

- Sada se u Ukrajini tlači i katolička crkva.Gestapo iz SBU posetio katoličkog sveštenika koji se usudio da posumnja u proizvodnju u Buči.

On je naveo da je bio u Kijevskoj oblasti tokom prisustva ruskih trupa i pozvao da ne veruje informacijama iz ukrajinskih izvora - preneli su mediji.

 

 

Alaudinov: Kijev shvata da će morati da napusti Bahmut

Komandant čečenskih specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov tvrdi da se najžešće borbe vode u Bahmutu, i da Kijev "shvata da će grad morati da bude napušten".

On je napomenuo da raspoloženje ukrajinskih komandanata "nije baš ružičasto".

- U svakom slučaju, oni se spremaju da im ovo naselje bude oduzeto i pokušavaju da unapred pripreme svoje zapadne gospodare i stanovništvo Ukrajine… Polako, počinju da predaju naselja kojima su se ranije hvalili - rekao je Alaudinov.

Komandant specijalnih snaga tvrdi da je ukrajinska vojska "na ivici potpunog kolapsa".

Šojgu obišao fabriku Kalašnjikov u Iževsku

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu upoznao se sa procesom proizvodnje malokalibarskog naoružanja u fabrici koncerna Kalašnjikov u Iževsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministru odbrane Rusije su prikazani najnoviji modeli snajperskih pušaka i mitraljeza, precizno navođena municija, kao i ručni PVO bacači.

FSB izvodi racije

FSB je izvršio racije u nekoliko regiona protiv državljana Rusije i Ukrajine koji su pripremali terorističke napade i pomagali Službu bezbednosti Ukrajine, piše RIA Novosti.

Foto: FSB RF

Akcije su izvedene u Permskoj teritoriji, Jevrejskoj autonomnoj oblasti i Rostovskoj oblasti.

- U Permskoj teritoriji razotkrivena je prikrivena grupa SBU koju su činili ruski državljani Dmitrij Strelkov, Mihail Sokolov i Aleksej Gašev, čiji su zadaci bili priprema, izvođenje terorističkih napada i sabotaža na teritoriji Rusije - navodi se u saopštenju.

Britanci o ruskim vojnim planovima

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je u sredu sastanak sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i vojnim komandantima, gde su pred kamerama razgovarali o planovima vojske za sledeću godinu.

Analizu planova je objavilo britansko Ministarstvo odbrane, a britanska vojna obaveštajna služba fokusirala se na planove za proširenje ruskih oružanih snaga, koje je izneo ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Podsetimo, Šojgu je rekao da će Rusija povećati svoje snage za oko 30 odsto, na oko 1,5 miliona aktivnih pripadnika vojske. Britanski obaveštajci navode da "nije jasno kada će biti postignut ovaj nivo jačanja ruske vojske".

Šojgu je na istom sastanku rekao i da će proširenje armije uključiti povećanje najmanje dve brigade na severozapadu Rusije do nivoa divizije. Kao opravdanje za ovo naveo je "pretnju" zbog očekivanog ulaska Finske i Švedske u NATO.

- Pruža jedan od prvih uvida u to kako Rusija planira da prilagodi svoje snage dugoročnim strateškim izazovima koji proističu iz invazije Ukrajine - saopštila je britanska obaveštajna agencija.

Snažna eksplozija u Melitopolju

U centru Melitopolja odjeknula je snažna eksplozija, saopštio je na svom Telegram kanalu Vladimir Rogov, član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti.

Rogov je kasnije pojasnio da je, prema preliminarnim informacijama, u 12:13 jedan automobil eksplodirao ispred ulaza u park Gorki.

- Dve osobe su povređene, nema informacija o poginulima - rekao je on za RIA Novosti.

Vlasti regiona Zaporožje incident smatraju terorističkim napadom.

Medvedev: Odluka Zapada je glupa

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je glupom odluku Zapada o plafonu cene gasa, i to iz dva razloga.

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

- Prvo, kao i u slučaju nafte, to ne diktira ekonomska logika, već zoološka mržnja prema Rusiji zasnovana na manijakalnoj tezi "Rusi su krivi za sve" - napisao je on na Telegram kanalu.

Sirene za vazdušnu opasnost u Nikolajevskoj oblasti

Vazdušna opasnost proglašena je jutros u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine i delu Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

Urbane borbe u Bahmutu

Generalštab Ukrajine: Napadnuti ruski položaji

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su juče artiljerijske i raketne jedinice pogodile tri ruska komandna punkta, osam zona koncentracije trupa i tri skladišta municije.

U međuvremenu, ukrajinsko vazduhoplovstvo je istog dana osam puta napadalo ruske trupe, oružje i vojnu opremu, uništivši tri protivvazdušna raketna sistema i jedan dron.

Ukrajina: Ruske snage granatirale Nikopolj i Marganec

Ruske snage gađale su noćas iz teške artiljerije Nikopolj i Marganec u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko.

Naveo je da su u Nikopolju oštećene privatne kuće, pomoćne zgrade i gasovod, prenosi Interfaks Ukrajina.

U Marganecu se posledice granatiranja utvrđuju.

Maročko: Ukrajinci postavljaju PVO sisteme na krovove zgrada

Oficir Narodne milicije LNR rekao je za RIA Novosti da ukrajinska vojska u Bahmutu postavlja PVO sisteme na krovove stambenih zgrada.

- Postavljaju osmatračnice protivvazdušne odbrane sa ručnim raketnim bacačima krovove nebodera. Dodatne poljske bolnice se raspoređuju u podrumima - tvrdi Maročko pozivajući se na obaveštajne izvore.

On je rekao i da Ukrajinci šalju inženjerijske jedinice u pravcu Krasnolimanska.

Transport ruskih tenkova kroz Belorusiju

Tri civila poginula u DNR

Tokom jučerašnjeg dana u DNR su poginula tri civila tokom granatiranja.

- U protekla 24 časa, od 8.00 22. decembra do 8.00 23. decembra, usled granatiranja teritorije Donjecke Narodne Republike od strane Oružanih snaga Ukrajine tri osobe su poginule - saopštio je štab u poruci Telegram kanala.

Severna Koreja demantovala da je nudila oružje Rusiji

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje demantovalo je medijski izveštaj o tome da je Pjongjang nudio Rusiji municiju, navodeći da se transakcija oružja nikada nije dogodila između dve zemlje, izvestila je danas zvanična severnokorejska agencija KCNA.

Foto: Profimedia

- Lažni izveštaj japanskih medija da je DNRK ponudila municiju Rusiji je najapsurdnija obmana, koja nije vredna bilo kakvog komentara ili tumačenja - naveo je portparol Ministarstva u saopštenju koje je objavila KCNA, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni