ORBAN UPOZORAVA: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

Tanjug

02. 12. 2022. u 13:25

OSOVINA evropske privrede decenijama je bila jeftina energija iz Rusije, ali većina zemalja EU, pre svega Nemačka i Francuska, dovele su do toga da se Evropa odvoji od saradnje sa Moskvom, a niko nije predložio drugi model, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАН УПОЗОРАВА: Европа прекида сарадњу са Русијом, а нема решење за насталу ситуацију

Foto AP

On je za državni radio Košut rekao da Mađarska ne podržava tu ideju i da je ne smatra dobrom, ali da je većina članica EU, a posebno Nemačka i Francuska, uspela da zaokruži takav model prekidanja saradnje sa Rusijom.

Evropa svakog dana nastavlja da prekida saradnju sa Rusijom, a nije donela novu strategiju i za to pitanje nema odgovora, ukazao je Orban, prenele su RIA novosti.

Mađarski premijer je istakao da kupovina gasa iz SAD košta Evropu mnogo više.

Orban je rekao da je Evropa podeljena na dva tabora, od kojih je većinski „ratni tabor” koji podržava sankcije prema Rusiji, iako one nisu donele rešenje za sukob u Ukrajini , i drugi tabor kojem pripada i Mađarska koji se zalaže za mirno rešenje u Ukrajini i reviziju sankcija.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)