PROIZVODIĆEMO JOŠ STRUJE: U Kostolac stigao poslednji kontigent opreme za gradnju, termo blok B3 u pogonu od oktobra (VIDEO)

D. N.

26. 11. 2022. u 17:56

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, na industrijskom pristaništu u Kostolcu danas su dočekale poslednji kontigent opreme za izgradnju novog, trećeg bloka telemoelektrane „Kostolac B“.

ПРОИЗВОДИЋЕМО ЈОШ СТРУЈЕ: У Костолац стигао последњи контигент опреме за градњу, термо блок Б3 у погону од октобра (ВИДЕО)

D.N.

- Prethodne tri godine dolazilo je do poteškoća zbog pandemije, povećanja troškova materijala i radne snage, ali su srpska i kineska strana zajednički prevazišli sve teškoće i relaizacija projekta sada se odvija nesmetano – rekla je ambasadorka.

Ministarka Đedović istakla je da je Blok B3, snage 350 megavata, prvi energetski pogon koji se u Srbiji gradi nakon tri decenije.

-Novi blok biće na mreži za Vidovdan, a u pogonu od oktobra naredne godine. On će proizvoditi 2,5 milijarde kilovat-sati struje, što je čak pet odsto proizvodnih kapaciteta EPS-a – istakla je ministarka.

Vrednost gradnje bloka B3 iznosi 618 miliona dolara, obezbeđenih iz kreditnog aranžmana Srbije i Kine, sklopljenog 2012. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

RAZVOD MERKELOVE: Ponela je samo jednu stvar kada je otišla