ERDOGAN ZAHVALIO PUTINU: Prehrambeni sporazum produžen na 120 dana

Novosti online

17. 11. 2022. u 10:56

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su učesnici „prehrambenog sporazuma“ doneli odluku da produže mehanizam na još 120 dana.

ЕРДОГАН ЗАХВАЛИО ПУТИНУ: Прехрамбени споразум продужен на 120 дана

Foto: AP Photo/Darko Bandic

-Nakon četvorostranih pregovora koji su održani u Turskoj, sporazum o Crnomorskom koridoru produžen je na 120 dana, počevši od 19. novembra 2022. godine, u skladu sa odlukom koju su donele Turska, UN, Rusija i Ukrajina- saopštio je Erdogan na Tviteru.

Istovremeno je zahvalio Putinu na doprinosu koji je dao da se prehrambeni sporazum produži.

Turski lider je saopštio da je za četiri meseca, koliko je koridor za izvoz žita bio otvoren, njime prošlo oko 500 brodova sa više od 11 miliona tona tona žita.

Prehrambeni sporazum potpisan je 22. jula u Istanbulu, a ističe 19. novembra.

Paket dokumenata predviđa ukidanje ograničenja izvoza ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!