CRNOMORSKA ŽITNA INICIJATIVA: Kijev, Ankara i UN dogovorili kretanje brodova na Crnom moru u ponedeljak

Novosti online

30. 10. 2022. u 21:43

UKRAJINA, Turska i UN dogovorile su plan za kretanje 14 brodova 31. oktobra u Crnom moru u okviru crnomorske žitne inicijative, navodi se u saopštenju Zajedničkog koordinacionog centra.

ЦРНОМОРСКА ЖИТНА ИНИЦИЈАТИВА: Кијев, Анкара и УН договорили кретање бродова на Црном мору у понедељак

Foto: D. Dozet

Delegacije Ukrajine, Turske i UN dogovorile su plan kretanja 14 brodova za sutra, 31. oktobra, duž pomorskog humanitarnog koridora - 12 brodova koji idu iz Ukrajine i 2 koja dolaze,prenose mediji.

Delegacija UN obavestila je delegaciju Ruske Federacije o kretanju u skladu sa utvrđenim procedurama Zajedničkog centra, navodi se u saopštenju delegacije UN.

U saopštenju se dodaje da u skladu sa procedurama centra svi učesnici koordiniraju svoja dejstva sa svojim vojnim i drugim organima kako bi se osigurao bezbedan prolaz komercijalnih brodova u okviru crnomorske žitne inicijative.

U međuvremenu je Rusija obavestila Centar da će, bez obzira na prekid u učešću u prehrambenom sporazumu, nastaviti dijalog sa Turskom i UN o aktuelnim pitanjima ovog sporazuma.

 -Sekretarijat UN je jutros okupio sve delegacije u Zajedničkom koordinacionom centru u formatu plenarne sednice. Tokom zasedanja ruska delegacija je saopštila da će nastaviti dijalog sa UN i delegacijom Turske o aktuelnim pitanjima, dok je Rusija prekinula učešće u sprovođenju aktivnosti inicijative na neodređeno vreme, uključujući i u inspekcijama- navodi se u saopštenju.

(Sputnjik)

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!