KO JE KRIV ZA EKSPLOZIJE NA SEVERNOM TOKU? Peskov tvrdi - "Istina će iznenaditi mnoge"

Novosti onlajn

21. 10. 2022. u 14:51

RUSIJA se suočava sa nevoljnošću drugih zemalja da sarađuju u istrazi eksplozija na "Severnom toku", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КО ЈЕ КРИВ ЗА ЕКСПЛОЗИЈЕ НА СЕВЕРНОМ ТОКУ? Песков тврди - Истина ће изненадити многе

Foto AP

- Ni Nemci, ni Šveđani, ni Danci sa nama ne dele informacije. Preko diplomatskih kanala se veoma intenzivno radi, ali za sada nailazimo na zid nespremnosti da se na neki način sarađuje i nespremnosti da zajedno dođemo do istine, koja će, verovatno, ako bude ustanovljena i objavljena, mnoge u ovim evropskim zemljama iznenaditi - rekao je Peskov novinarima, komentarišući istragu.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

On je istakao da Rusija nema novih podataka o počiniocima eksplozija.

- Naša razmišljanja i naše, da kažemo, preliminarne pretpostavke o mogućem izvršiocu su dobro poznate, nema smisla da ih ponavljamo. Mi ne možemo imati nikakve nove podatke, jer smo lišeni mogućnosti da učestvujemo u istrazi ovog akta sabotaže, ove diverzije - rekao je Peskov.

Napadi na gasovode „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ izvedeni su 26. septembra. Prema informacijama danskih i švedskih vlasti otkriveno je curenje gasa na dva mesta na „Severnom toku“ i na jednom mestu na „Severnom toku 2“ kod ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da se radi o diverziji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)