ŠMIGAL PORUČIO UKRAJINCIMA: Štedite struju idu restrikcije, uništeno je 408 infrastrukturnih objekata

P. Z. S./ ukrinform.ua

18. 10. 2022. u 22:09

U UKRAJINI je razvijen kompleks ekonomične potrošnje električne energije za stanovništvo, preduzeća, institucije i organizacije, posebno tokom perioda maksimalnog opterećenja.

ШМИГАЛ ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА: Штедите струју иду рестрикције, уништено је 408 инфраструктурних објеката

Foto: Printskrin Youtube/Segodnя

Ovo je saopštio premijer Denis Šmigal na sednici vlade u utorak, javlja dopisnik Ukrinforma.


-Sada su nadležni organi izradili detaljan set ekonomične potrošnje električne energije stanovništva, preduzeća, ustanova i organizacija u uslovima vanrednog stanja, posebno u periodu maksimalnog opterećenja u vršnim satima. Ovaj set mera će omogućiti pragmatične i efikasna primena ograničenja kada je to potrebno, naglasio je šef vlade.
Premijer je pozvao Ukrajince da što više štede struju.

-Maksimalna ušteda električne energije je ono što tražimo od svakog Ukrajinca. Ovo se posebno odnosi na večernje sate. Od 17 do 23 sata nemojte koristiti veš mašine, bojlere, klima uređaje, grejalice. Ograničite upotrebu čajnika. i električni šporet. Ugasite svetla u prostorijama gde niste. Pomerite popravke na dan. Apelujem na privredne subjekte: isključite table i nepotrebnu rasvetu. Svaki kilovat energije koji ne iskoristite daće dodatnu stabilnost našem elektroenergetskom sistemu, naglasio je on.

Šmigal je napomenuo da vlasti, energetske kompanije i spasioci rade u pojačanom režimu na vraćanju snabdevanja električnom energijom u uobičajeni režim rada.

-Tokom ove nedelje smo dokazali da možemo brzo da obnovimo i vratimo u rad većinu elektromreže. Za to energeti, spasioci, lokalne vlasti, Vlada rade pojačano. Svako je na svom mestu. Svi znaju šta da radimo. Sve ćemo obnoviti, rekao je premijer.

On je napomenuo da je 17. septembra, tokom večernjeg špica, nivo potrošnje električne energije u Kijevu smanjen za 10 odsto u odnosu na prethodni dan, a u celom centralnom regionu za 8 odsto.

-Međutim, generalno gledano, nivo potrošnje u Ukrajini tokom večernjeg vrhunca juče je porastao za 1,8%. Rast je nastao na račun zapadnih i severnih regiona Ukrajine, rekao je Šmigal.

Kako je saopšteno, od 10. do 18. oktobra Ruska Federacija je napala i uništila 408 infrastrukturnih objekata, uključujući više od 45 objekata energetske infrastrukture. Oštećeno je i 180 stambenih objekata.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao