BLAGOSTANjE EU se zasnivalo na jeftinoj energiji iz Rusije, a sada je potrebno da se traže izvori energije unutar Evrope, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na sastanku sa diplomatama EU.

Komentari (9)

Zoran

10.10.2022. 22:51

Ali imate Ameriku, Kanadu, Južnu Ameriku, imate Havaje, o kakvoj krizi priča Borelj. Presanite davati Ukrajini milone dolara. Dajte nama, imamo i gasa i struje, hrane. Cega se bojite, kupujte od Srbije. Ali ima jedna smetnja. Smetnja je to što nismo uveli sankcije

Rašo

10.10.2022. 23:03

Ајдееее! И шта ћете сада, немате природна богатства јер сте све потрошили, немате људе јер нећете да рађате децу, немате ни технологију јер сте се улењили од доброг живота а ипак хоћете другима да држите лекције! Пропали сте и треба јер столећима наносите зло човечанству!

vladimir

11.10.2022. 00:07

Nedavno sam napisao - vidimo se u novembru, a ja jako retko grešim! Gospodo "sa zapada" sami ste krivi i sasvim ZASLUŽENO u ovakvoj situaciji!

Mama

11.10.2022. 09:28

@vladimir - U pravi ste samo sto oni ne mogu da prihvate da plutamo vec 30 godina sa betonskim blokovima na nogama koje su nam oni zakacili i sad nas vuku da potonemo sa njima.

Pera

11.10.2022. 00:19

Imali ste blagostanje, a put na dole je mnogo brži! Bitno da ste shvatili da je EU skup razmaženih, nesposobnih glupana, koji su umislili da su bogovi, dok vam prijatelji zabadaju nož u leđa kroz uništavanje severnog toka! Ili još niste shvatili da vas Amerika razvaljuje?

Cudno

11.10.2022. 02:34

EU je, mozda jeftino, ali ipak kupovala i energente i sirovine i hranu. Bilo bi logicno da u Rusiji koja sve to ima i ne kupuje, blagostanje bude jos vece. Da li je tako?

Mama

11.10.2022. 09:44

@Cudno - Nije. Mnooogo veca zemlja ima mnogo vecu ifrastrukuru koja kosta, duze granice koje cuva vecu vojnu industriju da se brani, svemirska istrazivanja i stanice a sve to bez pomoci u vidu stampanih para.Za koliko dana rata imaju oruzja i municije u Eu?Nihov moto je ratuj na tudjoj teritoriji sa visine i uzmi im sve sto vredi! Cisto gusarenje novijeg doba.

buki

11.10.2022. 15:32

@Cudno - Za sada je tako ali neće potrajati, a tako je zato što Rusija još od 90-ih trpi sankcije Zapada koje je onemogućavaju da se normalno razvija. Osim toga po padu SSSR komunizma, kao i kod nas su tajkuni opljačkali silno bogatstvo i izneli na Zapad. Treba vremena da se Rusi i Srbi oporave od tih krađa i svoje države postave na zdravu osnovu. Doćiće i taj trenutak, izvestan je, ali kolonijalnom Zapadu se loše piše bez krađe i ratova. I sami shvataju da im je u poštenoj ekonomskoj utakmici perspektiva nula(0), pa se grčevito drže štampanja evra i dolara, raznih sankcija, obojenih revolucija i izazvanih ratova, ne bi li što duže zadržali kakav-takav primat nad ostatkom sveta.

F12

11.10.2022. 05:27

Rešenje je jednostavno ,smenite sve trenutne evropske političare jer su nesposobni i dovedite one koji znaju da sarađuju sa ljudima i nisu nacisti, sasvim jednostavno, ali evropa je zagazila u nacizam i zagovara razlike između rasa.