OBUSTAVLJANJE PRENOSA GASA PREKO SEVERNOG TOKA: Nemačka obaveštena od strane "Gasproma"

Srna

20. 08. 2022. u 12:20

NEMAČKA regulatorna agencija za energetiku saopštila je danas da je dobila obaveštenje o odluci ruskog energetskog giganta "Gasproma" da će na nekoliko dana obustaviti prenos gasa preko "Severnog toka" zbog radova na održavanju, rekao je direktor Agencije Klaus Miler.

ОБУСТАВЉАЊЕ ПРЕНОСА ГАСА ПРЕКО СЕВЕРНОГ ТОКА: Немачка обавештена од стране Гаспрома

Foto: Profimedia

"Gasprom" je juče saopštio da će prenos gasa preko "Sjevernog toka" biti suspendovan tri dana od 31. avgusa do 2. septembra zbog redovnih radova na održavanju na kompresnoj stanici "Portovaja".

- Dobili smo obavještenje od "Gasproma" o redovnom radu na održavanju od 31. avgusta do 2. septembra. FNA prati situaciju u bliskoj saradnji sa Ministarstvom za ekonomska pitanja. Trenutno je prenos gasa preko "Severnog toka jedan" nepromenjen i iznosi oko 20 odsto - napisao je Miler na "Tviteru".

Gasovod "Severni tok jedan" koji je glavna linija snabdevanja gasom ka Evropi radi sa samo 20 odsto kapaciteta od sredine juna.

"Gasprom" je objasnio da gasovod radi smanjenim kapacitetom zbog problema sa njemačkim "Simensom" koji nije dostavio kompresor za gas nakon radova na održavanju u Kanadi. 

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)