MOMIROVIĆ: Aerodrom Konstantin Veliki beleži odlične rezultate, nastavljamo investicije u Niš

Novosti online

18. 08. 2022. u 14:38

AERODROM Konstantin Veliki u Nišu zabeležio je u julu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, rast broja prevezenih putnika od 70 odsto, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na dogradnji terminalne zgrade i tornja na ovom aerodromu.

МОМИРОВИЋ: Аеродром Константин Велики бележи одличне резултате, настављамо инвестиције у Ниш

Foto: Ministarstvo

 - Investiramo 12 miliona eura u prvu fazu razvoja aerodroma, a posle toga ćemo investirati još oko 10 miliona eura. Da li bi lokalna samouprava mogla da sprovede ovakve investicije? Zbog toga Vlada Srbije nastavlja sa investicijama i ni jedna nije pauzirana. Kada završimo ovu investiciju za dve godine, imaćamo više kompanija koje će da lete sa ovog aerodroma, više turista, više investicija, više radnih mesta. Niš će biti potpuno drugačiji grad. Grad koji će imati jedan moderan aerodrom srednje veličine - naveo je ministar Momirović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da su građani ovog grada veoma ponosni što ih Vlada podržava investicijama.

Foto: Ministarstvo

 - Važno je i to što je sedište jednog javnog preduzeća, republičkog javnog preduzeća upravo u Nišu i to je model i možda za neka druga preduzeća da se presele u Niš, Kragujevac, Novi Sad, dakle da budu van glavnog grada - kazala je Sotirovski.

Ranije tokom dana ministar Momirović je obišao radove na izgradnji petlje Merošina na deonici Niš – Pločnik, u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara, i tom prilikom naglasio da se u ovom trenutku gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica.

 - Bez obizra na okolnosti u Evropi koje su ratne, nismo se povukli ni sa jednog gradilišta. Na prvom sektoru od Merošine do Beloljina radimo uz veliku podršku naših evropskih partnera. Pre svega Evropske Investicione Banke i Evropske Banke za obnovu i razvoj, koje su obezbedile bespovratna sredstva kojim finansiraju ove radove. To je važno u ovim okolnostima kada se naš predsednik u Briselu bori za mir i za stabilnu perspektivu Srbije i celog Balkana. Važne su nam investicije, važno nam je da podižemo plate, penzije, da razvijamo ekonomiju i da gradimo Otvoreni Balkan - zaključio je Momirović.

Foto: Ministarstvo

Radove na izgradnji petlje Merošina u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, koji su se tom prilikom složili da radovi idu u skladu sa očekivanjima i da je fizička realizacija na ovom projektu do sada veća od 40 odsto.

Deonica auto-puta od Merošine (Niša) do Beloljina (Pločnika) dužine je 32,6 kilometara i izuzetno je kompleksna jer obuhvata 6 tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijaduktova.

BONUS VIDEO:

PRVI DEO MORAVSKOG KORIDORA DO KRAJA GODINE: Ministar Momirović sa najvećeg gradilišta u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVI MIG-41: Leti do 5.500 km/h naoružan raketama kindžal i cirkon - obavlja borbene zadatke u stratosferi