MOMIROVIĆ: Srpska železnica je na dobrom koloseku, broj putnika udvostručen (FOTO)

Novosti onlajn

12. 08. 2022. u 12:44

VELIKIM investicijama u železnicu, potpuno smo promenili ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji.

МОМИРОВИЋ: Српска железница је на добром колосеку, број путника удвостручен (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Očekujemo da će Srbija voz u ovoj godini prevesti oko 5.5 miliona putnika što je duplo više putnika u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska železničke stanice Stara Pazova.  

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine - dodao je Momirović.

Povezujemo najveće gradove u Republici Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja. Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi - istakao je Momirović ovom prilikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti