BUDUĆNOST U KOJOJ SRBIJA POBEĐUJE: Pogledajte kako napreduju radovi na Moravskom koridoru (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2022. u 19:41

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji Moravskog koridora.

БУДУЋНОСТ У КОЈОЈ СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ: Погледајте како напредују радови на Моравском коридору (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo

On je nakon obilaska na svom zvaničnom instagram profilu objavio snimak o izgradnji Moravskog koridora, i istakao da niko nije mogao ni da sanja da ćemo mi graditi ovakav auto-put, i da će biti izgrađen po najsavremenijim standardima u istočnoj Evropi.

- Moravski koridor - budućnost u kojoj Srbija pobeđuje - napisao je ministar Momirović u opisu snimka.

U izgradnji Moravskog koridora, koji će spojiti Preljinu i Pojate modernom saobraćajnicom dužine 112 kilometara, radilo je više od 3.500 radnika sa 1.500 jedinica mehanizacije.

Na ovoj saobraćajnici koja će spojiti Koridor 10 i Koridor 11 nalazi se čak 118 mostova, podvožnjaka i nadvožnjaka.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate – Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8 km), Kruševac – Adrani (53,8 km), Adrani – Preljina (30,6). Moravski koridor je od izuzetnog značaja, jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRES I PSIHOLOŠKE ZAMKE: Doktorka otkriva koje greške Srbi često prave tokom POSTA