MALI SA AERODROMA "NIKOLA TESLA": Posle četiri godine obnovljena je direktna linija Peking - Beograd, prvi put bez usputnih stanica (FOTO)

Novosti online

16. 07. 2022. u 09:57

MINISTAR finansija Siniša Mali dočekao je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandom Vučićem, prvi avion na direktnoj liniji Peking - Beograd.

МАЛИ СА АЕРОДРОМА НИКОЛА ТЕСЛА: После четири године обновљена је директна линија Пекинг - Београд, први пут без успутних станица (ФОТО)

Foto: Instagram/mali_sinisa

Mali je na svom intagram profilu objavio fotografije sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". 

- Danas smo dočekali prvi avion na direktnoj liniji Peking - Beograd! ✈️🌎Posle četiri godine, obnovljena je ova linija, i to po prvi put bez usputnih stanica - napisao je Mali.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Hajnan erlajns će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hajnan erlajns je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 , kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine to koriste avione kompanija Katar ervejza, holandskog KLM-a i iranskog Mahan era.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna