ZNAČAJNO ĆE UBRZATI PUTNIČKI PROMET: Vulin i Žiofre danas obilaze novi prelaz Kotroman

Tanjug

27. 06. 2022. u 10:51

MINISTAR policije Aleksandar Vulin i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre, obići će danas modernizovani, rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

ЗНАЧАЈНО ЋЕ УБРЗАТИ ПУТНИЧКИ ПРОМЕТ: Вулин и Жиофре данас обилазе нови прелаз Котроман

Foto: Printscreen/Jutjub/Medeni Film

U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će, kako se očekuje, značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe.

Novi granični prelaz Kotroman izgrađen je u skladu sa najvišim standardima i da sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi.

Osim unapređenja putničkog saobraćaja, očekuje se i poboljšanje kvaliteta teretnog saobraćaja, jer će kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.

Očekuje se i da će zahvaljujući rekonstrukciji ovog prelaza, putovanje turistima biti znatno lakše kao i da će biti popravljen kvalitet života lokalnog stanovništva te da će carina i policija imati bolje uslove za rad.

 

BONUS VIDEO: 

DANAS TEST IZ MATERNJEG JEZIKA: Počeo završni ispit za osmake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu