MOMIROVIĆ: Luka Antverpen, najveća u Evropi, zainteresovana za izgradnju Luke Beograd

Novosti online

20. 06. 2022. u 15:39

JEDNA od najvažnijih investicija koju moramo da započnemo sledeće godine je investicija u Luku Beograd, ukupne vrednosti skoro pola milijarde evra, čime će ona postati najveća regionalna luka i stoga moramo pažljivo pristupiti realizaciji ovog projekta, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen zajedničkom vožnjom brodom u Beogradu.

МОМИРОВИЋ: Лука Антверпен, највећа у Европи, заинтересована за изградњу Луке Београд

Novosti

- Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi. Mislim da nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu, već i za ceo svet. Srbija sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi - istakao je Momirović.

Novosti

Ministar Momirović dodao je da imponuje interesovanje Luke Antverpen i da u ovom momentu investiocioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Tokom radnog ručka i vožnje brodom Filip Desoj, generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) zahvalio se u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

Novosti

Tekst potpisa

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i čitave Evropske unije.

BONUS VIDEO: KAMEN TEMELjAC ZA DOGRADNjU ZGRADE: Ministar Momirović poželeo srećan početak radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!