MOGUĆA I OBUSTAVA: I kazahstanska nafta će stizati u Evropu sa prekidima

Novosti onlajn

19. 06. 2022. u 22:59

CRNOMORSKA luka u Novorosijsku, Rusija smanjila je utovar i slanje kazahstanske nafte i može periodično i u potpunosti obustaviti njenu isporuku zbog deminiranja, piše "Komersant", pozivajući se na neimenovane izvore.

МОГУЋА И ОБУСТАВА: И казахстанска нафта ће стизати у Европу са прекидима

Foto: Arhiva VN

Kako se navodi, u vodama luke izvodi se deminiranje torpeda i mina iz vremena Drugog svetskog rata. Kako piše ruski list, pored terminala Kaspijskog cevovodnog konzorcijuma otkriveno je oko 50 opasnih objekata.

Radi njihovog proučavanja 16. juna je bila zatvorena Novorosijska luka, što je u potpunosti zaustavilo utovar i slanje nafte. Radovi će biti nastavljeni 20. juna.

Pretpostavlja se da će, minimum do kraja juna slanje kazahstanske nafte biti vršeno sa prekidima.

Ministar energetike Kazahstana Bolat Akčulakov je izjavio da privremena obustava utovara nafte neće uticati na izvoz, pošto se do sredine leta i na naftnom polju Kašagan izvode remontni radovi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)