RUSIJA POD SANKCIJAMA Pogledajte u kolikoj meri Rusi "oskudevaju"

Novosti onlajn

15. 06. 2022. u 21:28

RUSKA Specijalna vojna operacija u Ukrajini traje više od 3 i po meseca a mnoge države su Ruskoj Federaciji i njenim istaknutim državljanima uvele razne sankcije i ograničenja.

РУСИЈА ПОД САНКЦИЈАМА Погледајте у коликој мери Руси оскудевају

FOTO: Novosti

Pod takvim okolnostima Zapadne zemlje su pretpostavljale da će Rusija ubrzo pokleknuti i "podvijenog repa" napustiti teritoriju Ukrajine.

Realnost je za sada veoma drugačija, a fotografija iz jednog petrogradskog marketa nam pokazuje da Rusi ne samo da ne oskudevaju u namirnicama, već se čini da im ne fali apsolutno ničega, a ponajmanje hrane.

FOTO: Novosti

Pored svih drugih vidova na koji Rusija uspeva da neutrališe sankcije, kao najbitniji se izdvaja zahtev Vladimira Putina da strane zemlje gas plaćaju u rubljama, a ostatak sveta će i dalje u velikoj meri zavisiti od ruskih energenata, a sudeći i na osnovu ove fotografije, ruske namirnice neće biti ništa manje bitne. 

Ranije je Evropska unija objavila šesti paket sankcija Rusiji. Njime je, između ostalog, predviđeno i postepeno uvođenje embarga na uvoz nafte iz Ruske Federacije. Zabrana će uticati samo na isporuke morem, a nafta koja dolazi naftovodom Družba ne podleže ograničenjima.

Takođe, šesti paket evropskih sankcija predviđa isključenje Sberbanke, Roselhozbanke i Moskovske kreditne banke iz SVIFT sistema. Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, i da su sankcije zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi. Putin je takođe rekao da su Sjedinjene Države i Evropska unija faktički prekršile svoje obaveze prema Rusiji, zamrznuvši njene devizne rezerve. On je dodao da aktuelna dešavanja znače kraj globalne dominacije Zapada u politici i u ekonomiji.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri