PUTIN "NE BLEFIRA" Amerikancima nije bilo jasno kako uspeva da pobeđuje u "partiji pokera"

Novosti onlajn/R. V.

14. 06. 2022. u 18:33

AMERIČKA Vlada je pogrešno mislila da predsednik Rusije Vladimir Putin "blefira" o ekonomskoj moći Rusije, rekao je politički analitičar Džejms Dor u emisiji na Jutjubu.

ПУТИН НЕ БЛЕФИРА Американцима није било јасно како успева да побеђује у партији покера

Foto: EPA

On je podsetio da je 2014. godine republikanski senator iz Južne Karoline Lindzi Grejem tvrdio da je Rusija ekonomski uporediva sa Italijom. Tada je parlamentarac rekao da ne razume kako Putin uspeva da dobije partiju pokera, „imajući tako slabe karte u rukama”.

- Rublja postaje najpouzdanija valuta na svetu. Moskva pobeđuje u ekonomskoj konfrontaciji. Povratni efekat sankcija izaziva povećanje cena goriva i hrane širom sveta. Izuzetno je retko da Zapad prave tako monstruozne greške u proceni ekonomija - objasnio je ekspert.

Foto: Printskrin Youtube/The Jimmy Dore Show

Po njegovom mišljenju, bilo bi ispravnije uporediti rusku ekonomiju sa najvećom nemačkom ili čak japanskom ekonomijom u Evropi. A pokušaj prekida trgovinske saradnje sa Moskvom zapretiće restrukturiranjem celog globalnog tržišta.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Zbog toga je Zapad pojačao pritisak na sankcije, uključujući i energetski sektor. U Evropi su sve glasniji pozivi da se smanji zavisnost od ruske nafte i gasa.

Međutim, restriktivne mere su se već pretvorile u ekonomske probleme samih zapadnih zemalja, izazivajući rekordan rast cena goriva i hrane.

Kremlj je sankcije nazvao ekonomskim ratom kao nijedan drugi. Kako je primetio predsednik Vladimir Putin, sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji, a glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi. Prema njegovim rečima, aktuelna dešavanja povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)