OGLASIO SE TELEKOM SRBIJE: Nismo izgubili spor protiv United grupe

Novosti onlajn

25. 05. 2022. u 20:00

TELEKOM Srbije saopštio je danas da nije izgubio spor koji je pokrenuo protiv United Grupe zbog nelojalne konkurencije odnosno da spor nije pravosnažno okončan i najavio žalbu na odluku beogradskog Privrednog suda.

ОГЛАСИО СЕ ТЕЛЕКОМ СРБИЈЕ: Нисмо изгубили спор против United групе

Foto promo

Saopštenje Telekoma Srbije prenosimo u celosti:

- Povodom netačnih i neistinitih pisanja pojedinih medija, dužnost nas kao kompanije jeste da javnost obavestimo o istinitom razvoju događaja, koji se tiče navodnog gubitka spora u korist kompanija United Grupe.  U vezi sa tim, Telekom Srbija je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu u Beogradu, kako bi se utvrdilo da su članice United Grupe izvršile radnje nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji Telekomu Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja.

Ishod je zapravo sledeći – Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan. 

Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu United Grupe zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom. S tim u vezi, Telekom Srbija će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu - naovodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)