ZA MOSKVU I "ERBASOM 330": Veći broj polazaka "Er Srbije", avioni ka Rusiji lete dva puta dnevno

S. B.

03. 03. 2022. u 08:15

SRPSKI avio-prevoznik "Er Srbija" je među retkim kompanijama koje ovog trenutka mogu da sleću na ruske aerodrome.

ЗА МОСКВУ И ЕРБАСОМ 330: Већи број полазака Ер Србије, авиони ка Русији лете два путa дневно

Foto Z. Jovanović

Već danas, iz Beograda će put Moskve naši avioni leteti dva puta dnevno. Kako se vidi iz rezervacionog sistema ove kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice.

Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput "Katar ervejza", "Turkiš erlajnsa" i "Emirejtsa".

Srpski avioni lete preko Mađarske, Poljske i Litavnije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija. Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion našeg prevoznika - "erbas 330".

- Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji - ističe Petar Vujinović, urednik vazduhoplovnog portala "Tango siks".

- Nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u kovidu. Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će "Er Srbija" imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. "Er Srbija" će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)