PRIJAVLJIVANJE MLADIH ZA 100 EVRA: Koliko 100 evra iznosi u dinarima i kada kreće isplata

Novosti online

17. 01. 2022. u 12:44

PRIJAVLJIVANJE građana, starosti od 16 do 29 godina, za dobijanje državne pomoći u iznosu od 100 evra, kako je i bilo najavljeno, počelo je 15 januara.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ МЛАДИХ ЗА 100 ЕВРА: Колико 100 евра износи у динарима и када креће исплата

Foto: Profimedia/Ilustracija

Sve do 30. januara mladi se za ovu novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Pravo na novac imaju svi koji imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Oni moraju biti državljani Srbije, potrebno je da imaju i prebivalište u Srbiji, kao i važeću ličnu kartu.

100 evra u dinarima

Mladi od 16 od 29 godina na račun će po prijavi dobiti tačno 11.758 dinara, a isplata će krenuti 1. februara i trajaće do 3. u mesecu.

Kako se prijaviti za 100 evra od države

Proces prijavljivanja je jednostavan. Za razliku od prošle godine kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada će do novca biti moguće doći samo elektronskom prijavom i to u tri koraka.

Ulaskom na sajt Uprave za trezor potrebno je kliknuti na polje "Podnošenje prijave" i tu je potrebno uneti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, sve što treba da urade je da u padajućem meniju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun.

Po unošenju informacija imate mogućnost i da proverite podatke koje ste uneli, a po započinjanju isplate u svakom momentu možete proveriti i status svoje prijave.

Ukoliko je "boldirano" da je nalog poslat na plaćanje, treba i da očekujete novac.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali objavio je da se za novčanu pomoć za svega dva dana prijavilo 750.000 mladih.

- Drugog dana prijave imamo ukupno 750.000 prijavljenih za novčanu pomoć mladima od 100 evra - napisao je Mali na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Veliki povratak Donalda Trampa u Belu kuću – ovo se dešava jednom u 130 godina!