VOZOM DO UŽICA: Prekid na delu pruge Beograd-Bar zbog odrona

Tanjug

10. 12. 2021. u 16:47

ŽELEZNIČKI saobraćaj na deonici između stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice - Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije".

ВОЗОМ ДО УЖИЦА: Прекид на делу пруге Београд-Бар због одрона

Foto M. Labudović

Navodi se da prilikom odrona niko nije povređen ali da je odron oštetio prugu i kontaktnu mrežu te da stručne službe ovog preduzeća rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi saobraćaj što pre ponovo proradio.

Ističu da posao otežava to što je ovaj deo pruge veoma nepristupačan, a za raščišćavanje odrona je neophodno angažovanje mehanizacije.

Iz Infrastrukture železnice Sebije navode da je za putnike večernjih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija "Srbija Voz" organizovala autobuski prevoz na relaciji Užice - Prijepolje - Užice. "Srbija Voz" je organizovao autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretni i za putnike putničkog voza koji je u 15.38 sati pošao iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica. Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja, navodi se u saopštenju i dodaje da se železnički saobraćaj između Beograda i Užica odvija redovno i nesmetano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEOBIČNA SITUACIJA NA SAHRANI U SRBIJI: Mladić je nosio krstaču - osećao se čudno zbog onoga što je na njoj pisalo