REGISTRATOR PIŠE I POL: Izmene Zakona o privrednim društvima

S. B.

01. 12. 2021. u 15:53

U Srbiji trenutno posluje 32.733 privrednih društava čiji su osnivači žene i 96.949 preduzetnica. Od polovine naredne godine, kao predmet registracije u Agenciji za privredne registre biće upisivan i podatak o polu vlasnika, direktora i članova privrednih društava i preduzetnika.

РЕГИСТРАТОР ПИШЕ И ПОЛ: Измене Закона о привредним друштвима

Foto: Tanjug

To će omogućiti precizan uvid u broj kompanija čije su vlasnice žene, bolju statistiku i efikasnije formulisanje državnih programa podrške namenjenih privrednicama, objavila je Privredna komora Srbije.

- Žensko preduzetništvo prepoznato je kao veliki ekonomski potencijal, pa je potrebno konstantno ohrabrivati dame da započnu sopstveno poslovanje, da se ugledaju na već uspešne privrednice i slede njihove primere, ali i da kvalitetno iskoriste finansijsku pomoć koja je opredeljena za preduzetnice - kažu u PKS. - Usvajanje inicijative i njena primena od juna 2022. godine olakšaće PKS praćenje poslovanja privrednica, praćenje statistike o broju osnovanih/ugašenih privrednih društava osnovanih od strane žena, zastupljenost sektora i delatnosti poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu