SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Svetska banka povećala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda naše zemlje

Novosti online

06. 10. 2021. u 09:24

SVETSKA banka je povećala prognozu rasta Srbije za 2021. godinu za 1,0 procentni poen, na 6,0 posto, u ažuriranom jesenjem izveštaju o Svetskim ekonomskim izgledima, objavljenom danas.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: Светска банка повећала пројекцију раста бруто домаћег производа наше земље

Foto arhiva

Privreda Srbije je počela da pokazuje znake oporavka od uticaja kovida-19 u prvoj polovini 2021, navodi se u dokumentu i napominje da je u prvom tromesečju zemlja ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,8 procenata međugodišnje.

Rast je ubrzan u drugom kvartalu i procenjuje se na 13,7 odsto, što je znatno iznad očekivanja, ističe Svetska banka.

Kao rezultat toga, rast BDP-a Srbije za 2021. godinu je revidiran naviše na 6,0 procenata, sa ranije prognoziranih 5,0 odsto, koliko se predviđalo u junu, piše u jesenjim prognozama ove međunarodne finansijske institucije.

BONUS VIDEO:

Zastava Srbije se vijori nad Beogradom

 

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor