POSAO ČUVA KUĆU: Republika Srpska i Srbija pokušavaju da zaustave migracije iz pogrničnih predela

S. B.

22. 09. 2021. u 22:50

KOMPANIJA "Ekonomik" iz Beograda već proizvodi građevinske kontejnere u Srebrenici.

ПОСАО ЧУВА КУЋУ: Република Српска и Србија покушавају да зауставе миграције из погрничних предела

Foto: Tanjug/D. Popović

Potpisali su ugovor kojim je predviđeno da pokrenu pogon za profile u Bratuncu. Zainteresovane za ulaganja u Republiku Srpsku su i Naftna industrija Srbije, "Neoplanta", "Galens", "Delta" i "Cepter". I oni su juče imali sastanak sa nadležnima iz Republike Srpske.

Konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske" odražana je  u Privrednoj komori Srbije. Okupila je predstavnike obe države i 40 srpskih kompanija.

Ulaganje U buduće slobodne zone u pograničnom pordučju između Srbije i Republike Srpske moglo bi da zautavi iseljavanje ljudi i pražnjenje ovih prostora. Nadležni obe zemlje zato pozivaju naše kompanije da svoje proizvodne pogodne podignu u nekoj od opština od Bratunca do Bijeljine, ili Trebinju i njihovim žiteljima obezbede platu. Za uzvrat mogu da računaju na podršku obe strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!