PREMIJERKA BRNABIĆ: Ulažemo u obrazovanje i nauku za nastavak dobrog trenda

Tanjug

19. 03. 2021. u 23:21

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić istakla je, nakon objavljivanja istraživanja Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije koje pokazuje da se u Srbiju vraća najveći broj mladih obrazovanih kadrova u regionu, da Srbija ulaže u obrazovanje i nauku kako bi se taj trend nastavio.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Улажемо у образовање и науку за наставак доброг тренда

Foto: Printskrin

Ona je podsetila da je Srbija formirala Fond za nauku i da ulaže 100 miliona evra u naučnu i inovacionu infrastrukturu.

"Istraživanje Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije pokazuje dobre rezultate o povratku mladih i obrazovanih u Srbiji. Ulažemo u obrazovanje i nauku kako bismo taj trend nastavili", napisala je Brnabić na Tviteru.

Istraživanje bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije (WIIW) pokazaloje da Srbija ima najveći "priliv mozgova" od svih zemalja u regionu Zapadnog Balkana, a među povratnicima ima najviše onih u 20-tim godinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)