DIREKTOR KORIDORA SRBIJE: Pušteno je u saobraćaj 350 km auto-puteva i magistrala

Tanjug

03. 09. 2021. u 16:05

DIREKTOR Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da su stotine izgrađenih kilometara puteva i onih čija je gradnja u toku rezultat činjenice da je "zemlja ojačala", ali i velike posvećenosti, energije i ritma koji je nametnuo predsednik Aleksandar Vučić.

ДИРЕКТОР КОРИДОРА СРБИЈЕ:  Пуштено је у саобраћај 350 км ауто-путева и магистрала

Foto: Koridori Srbije

-Kada saberemo sve što je u Srbiji urađeno do 2012. manje je od onoga što je od tada urađeno, ili se radi ili je u početnoj fazi, rekao je Antić za TV Tanjug.

-Od 2012. godine do danas izgrađeno je i pušteno u saobraćaj nešto malo manje od 350 km, autoputeva i brzih saobraćajnica, pušteni su istočni i južni krark Koridora 10, Miloš veliki, delovi obilazice oko Beograda, ... a u ovom trentuku realizuje se 324,6 kilometara puteva, rekao je Antić i naglasio da ne pravi razliku između onoga što rade Koridori Srbije i Putevi Srbije, jer "sve to Srbija gradi".

Ovo je kako kaže, istorijski momenat koji Sbrija treba da iskoristi, a to je posledica stabilnosti i percepcije državnog vrha i vlade da ulažu u ključne infrasturktune projekte, što je, dodaje, važno za našu ekonomiju.

Svaki putni pravac, kako kaže, nije samo saobraćajnica već motiv za građane da ostanu tu da žive, a ujedno je i poziv za nove investitore, za kapitalna ulaganja.

Antić koji je pobrojao sve puteve koji su izgradnji u Srbiji rekao je da se očekuje uskoro i ulaz u tunel Iriški venac, koji će biti najduži u Srbji, dugačak 3,5 kilometara. a oslobodiće Frušku goru teškog terentnog sabobraćaja.

Podsetio je da se radi most preko Save kod Šapca, da je realizacija 43 procenta, da kao i na autoputu Ruma Šabac....

Trenutno je najveći intenzitet radova od Pojata do Kruševca, rekao je i naglasio da se nada da će do marta dovesti autoput do Kruševca.

Izrazio je očekivane da će sredinom 2023. biti gotova deonicu Kraljevo - Čačak, a da će se do sredine 2024. spojiti od Kruševca do Kraljeva.

Naveo je i da uspevaju da prevaziđu nedostatak radnika iako se zna da nema građevinskog inženjera na birou, da nema kamiona i mašine koji stoji i da ljudi rade punom parom.

Dodaje da se 1. novembra očekuje početak radova na "autoputu mira" na sektoru od Niša do Merošine.

-Ključni motor razvoja je posvećenost, fokusiranost, neverovatan ritam rada koji je nametnuo predsednik Vučić, rekao je Antić.

Naglasio je da je za sve to važna i politčka stabilnost između najznačajnih partija koje vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

-Nemojte nikada da zaboravite da je Srbija 2012. bila u teškoj i kompleksnoj finansijskoj sitauciji, sve je bilo pred pucanjem, hrabre odluke da se 2014, godine ide u ekonomsku konsolidaciju su otvorili ovu perspektivu, rekao je Antić.

Politička ekonomska stablnost, putevi, mogućnost snabdevanja elektricnom energijom i gasom su ključni elemetni za investicije, kao i radnici visokokvalitetni obrazovani koji mogu da učestvuju u visokotehnološkim projektima, rekao je Antić i dodao da Srbija sve to ima.

BONUS VIDEO - DOGAĐAJ NA KOJI SE ČEKALO DECENIJAMA: Pre dve godine otvoren je auto-put "Miloš Veliki"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024