PODRŠKA MLADIM PRIVREDNICIMA: U Vrnjačkoj Banji otvoreni Inovativni razvojni centar

G.Ć.

02. 09. 2021. u 20:12

UZ prigodnu svečanost, ministar bez portfelja Nenad Popović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović otvorili su u prestonici srpskog kontinentalnog turizma Inovativni razvojni centar (IRC) čiji je cilj pomoć i podrška prvenstveno mladim privrednicima koji započinju posao sa tehnološkim inovacijama.

ПОДРШКА МЛАДИМ ПРИВРЕДНИЦИМА: У Врњачкој Бањи отворени Иновативни развојни центар

Foto:Opština VB

Inovativni centar od dvesta kvadratnih metara smešten je u jednom delu vrnjačke autobuske stanice. Ukupna vrednost investicije je 38 miliona dinara, a projekat je realizovan u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnologiju u prošlom sazivu Vlade Srbije.

- Inovativni razvojni centar je u pravom momentu došao u Vrnjačku Banju pre svega zbog samog razvoja Banje, zbog konstantnih ulaganja i dolazaka investitora koji već imaju daleko širi pristup inovacijama nego što je možda u tom trenutku imala lokalna samouprava – rekao je ministar Popović prilikom otvaranja. - Ovaj Centar će predstavljati budući razvoj same Opštine, mogućnost da preduzetnici i start-ap kompanije započnu i pokrenu poslovanje na ovom prostoru. Ono što me posebno raduje, to je veliki broj zainteresovanih mladih ljudi koji su već krenuli i pre otvaranja IRC sa inovativnim projektima, sa željom da ostvare svoje ambicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo