MALINE VELIKI POTENCIJAL: Berba kasni, ali su zasadi dobri

J. Su.

17. 06. 2021. u 15:15

GOTOVO celokupna proizvodnja malina u Srbiji plasira se zamrznuta, na tržišta razvijenih zemalja.

МАЛИНЕ ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ: Берба касни, али су засади добри

Foto Arhiva

Prošle godine, ostvaren je rod maline od 118.674 tone, sa površine od 24.028 hektara. Izvoz smrznute maline u 2020. iznosio je 259 miliona evra, što čini 40 odsto ukupne vrednosti izvoza voća, navode u Privrednoj komori Srbije.

- Početak roda i berba maline ove godine kasni zbog nepovoljnih vremenskih prilika, tokom aprila i maja - kazao je Đorđe Ljubojević, predsednik Grupacije proizvođača svežeg i zamrznutog voća i povrća u PKS. - Zasadi su generalno gledano u dobrom stanju sa manjim odstupanjima između regija uzgoja, bez zapaženih oštećenja prouzrokovanih vremenskim nepogodama. Očekuje se prosečan rod, a to će najviše zavisiti od vremenskih uslova u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo