ANA BRNABIĆ NAJAVILA LEPE VESTI: Rast BDP najmanje šest odsto, a od 1. januara i povećanje penzija

Tanjug

07. 06. 2021. u 18:11

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ove godine minimalni rast BDP-a biti šest odsto i da će, ako se računa po švajcarskoj formuli, od prvog januara 2022. godine penzije rasti za pet odsto, pod uslovom, kako kaže, nastavimo ovako da radimo.

АНА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Раст БДП најмање шест одсто, а од 1. јануара и повећање пензија

Foto: I. Marinković

- Trudićemo se da to bude i malo više - rekla je Brnabić na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o inicijativi za promenu Ustava Srbije.

Brnabić je kazala da su politika i političke strasti jedno, a ekonomija i život ljudi nešto drugo.

- Srbija je od 2014. godine trasirala kurs koji na najbolji način brani suverenitet, štiti i bori se za interese građana i privredu naše zemlje - navela je premijerka i dodala da se to najbolje vidi u ekonomskim pokazateljima, kao što su jednocifrena stopa nezaposlenosti ili najveće plate u regionu.

Prema njenim rečima, od 2012. do 2021. godine penzije u našoj zemlji povećane za 23 odsto, a u narednim godinama penzije će rasti za pet odsto na godišnjem nivou.

U tom smislu, Brnabić navodi da se očekuje da Srbija po visini prosečne plate prestigne i Bugarsku, zemlju članicu Evropske unije.

- Srbija ide ka EU kao daleko najboljem izboru za nas i čuva tradicionalna partnerstva sa Kinom, Rusijom, ali i drugim državama, poput SAD, Indijom, UAE, Turskom, Brazilom, Argentinom - zaključila je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu